Inför flytten

Blogg

RSS

Erfarna uppköpare av dödsbo under luppen

5 May 2024

Vi berättar hur du hittar en seriös uppköpare av dödsbo. Du får tips och råd för att hitta pålitliga, erfarna aktörer som behandlar dödsboet med respekt.

Uppköpare av dödsbo kan vara riktiga livräddare. De hoppar in och hjälper till att rensa upp i kaoset när man känner sig som mest överväldigad. Och det är verkligen inte något som man gör på en enda eftermiddag. Nej, det kräver ordentligt med planering, organisation och ibland också lite detektivarbete för att sortera ut värdefulla antikviteter bland gamla julprydnader.

Men nu till den stora frågan: hur vet man att man har hittat erfarna uppköpare av dödsbo som man kan lita på? Du står ju där med ett helt hem av saker som tillhört någon nära och kär, och självklart vill du se till att dessa saker behandlas med respekt och omsorg.

Att välja rätt bland erfarna uppköpare av dödsbo

Det första tipset är att göra research. Kolla upp olika företag, läs recensioner och, om möjligt, prata med tidigare kunder. Ett solitt rykte i branschen är guld värt. Var sedan inte rädd för att ställa en massa frågor. Hur går de tillväga när de värderar saker? Vad händer med saker som inte köps upp? Och sist men inte minst, se till att allt sker med tydliga avtal och i enlighet med svensk lag.

Själva kärnan i att hantera ett dödsbo är att hitta en lösning som fungerar för alla inblandade. Det handlar inte bara om att tömma ett hus, utan om att bevara minnen och kanske även hitta nya hem för älskade saker. Med erfarna uppköpare av dödsbo vid din sida, kan även denna tunga uppgift bli något som hanteras med värdighet och omsorg.

Flyttfirma Malmö - frågor och svar

23 Feb 2024

Hur ska man agera om man är i behov av en flyttfirma i Malmö? Att flytta innebär ett äventyr och en chans till en nystart i livet. Det gör att det alltid finns en positiv känsla i kroppen - och den bör man också göra sitt bästa för att behålla.

Blir en flytt stressig och full av kostsamma misstag så kan dessa känslor lätt komma att påverka och man kan uppleva en negativitet kring den nya bostaden. I den här texten tänkte vi titta lite närmare på en flyttfirma i Malmö, ge några tips och råd om flyttar i allmänhet och ge dig lite nya kunskaper om ämnet.

Vi gör det genom att svara på vanliga frågor, som ser ut som följer:

Varför är det bra att välja en flyttfirma i Malmö?

Dels baserat på det vi ovan nämnde - att du kan behålla en bra känsla genom hela flytten. Men även i övrigt finns fördelar med professionell hjälp. Du får ditt bohag flyttat, du kan få all packning inkluderad och du kan till och med ta hjälp med den jobbiga flyttstädningen. Väljer du rätt flyttfirma i Malmö så kan du få hjälp hela vägen från start till mål. En annan fördel handlar om att flytthjälp idag är inkluderad i Rut - och där du genom detta kan dra av halva kostnaden för arbetet.

Hur många flyttkartonger behöver jag?

Packningen är en extremt viktig detalj i en flytt. Se alltid till att ha A) kartonger av god kvalitet och B) kartonger som är i samma storlek. Man brukar, gällande antal, säga att en kartong per kvadratmeter är lämpligt att utgå ifrån. Det låter mycket, men formeln stämmer förvånansvärt bra överens med verkligheten.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en flyttfirma i Malmö?

Se alltid till att det finns referenser, att företaget har F-skatt, arbetar under försäkring samt att de ger garantier på jobbet. Följer man Bohag2010 så är det definitivt ett tecken på kvalitet.

Företagsflytt - tips inför flytten

9 Feb 2024

Dags att byta lokaler för ert företag? En företagsflytt handlar om en nystart och om att skapa ny energi hos de anställda. Det brukar ofta också handla om att man genom att byta lokaler kan öka sin omsättning och ta nya steg inom verksamheten.

Inte sällan så sker en företagsflytt i just detta syfte. Man har som företag ökat sin omsättning, vuxit ur sin kostym och blivit redo att ta ännu ett steg - och i och med detta så måste man antingen byta till större lokaler, eller byta till lokaler som ligger på en mer attraktiv adress.

En företagsflytt är en logistisk utmaning

Oavsett vilket: en företagsflytt ger energi - men det är också ett projekt och en gigantisk utmaning rent logistiskt. Alla som någon gång har flyttat privat vet att det handlar om något som alltid tar längre tid än vad man räknat med - och att det nästan alltid innebär några extra svängar, några extra kartonger och en massa extra arbete innan man är klar.

Exakt detsamma kan sägas om en företagsflytt, men då med tillägget att man kan multiplicera problematiken med 20. Och, som om det inte vore nog så kan man också se att en företagsflytt alltid kommer med en rejäl tidspress. Man måste flytta på utsatt datum och man måste se till att allt är på plats - installerat och klart - när personalen anländer och ska sätta igång med att arbeta.

Välj en seriös firma för en företagsflytt

Det finns idag flyttföretag som erbjuder företagsflytt som en exklusiv tjänst. En vanlig flyttfirma duger inte. Man måste se till att det finns en vana och en erfarenhet hos företaget man anlitar.

En företagsflytt kräver en minutiös planering, en inventering av allt som ska flyttas, beräkningar av kartong och emballage samt en kunskap om hur man ska få plats med allt - i exakt rätt mängd bilar. Det handlar om betydligt mer än att bara köra en lastbil mellan två olika punkter på en karta. En företagsflytt kräver en enorm kunskap om både logistik och transport.

Anlita en flyttfirma i Stockholm för snabbare och mer effektiv flytt

9 Jan 2024

Om du anlitar en flyttfirma i Stockholm så slipper du allt jobb när du flyttar. Det går snabbare och ditt bohag löper mindre risk att skadas under flytten.

Har du någon gång flyttat så vet du att det är mycket att tänka på. Inte minst är det mycket jobb och väldigt mycket tid som går åt för själva flytten. Att packa ner i lådor – och att ha lådor så att det räcker – går inte på en kafferast.

Det är inte heller självklart att familj och vänner kan ställa upp och bära möbler och lådor på flyttdagen. Du kanske inte vill utnyttja dem som arbetskraft, alla har ju fullt upp med sitt.

Flyttfirma kan sköta hela eller delar av din flytt

Om du anlitar en flyttfirma i Stockholm så kan du få hjälp med alla moment eller med delar av flytten. Kanske vill du packa själv, men låna flyttlådor. Kanske vill du flytta det mesta själv, men få hjälp med enstaka möbler, som piano och andra tunga saker.

Det går självklart att använda sig av en flyttfirma för små flyttar med korta avstånd. Men en flyttfirma kan även hjälpa till vid utlandsflytt. Eller om du vill magasinera hela eller delar av ditt bohag i samband med flytt.

Anlita en flyttfirma för en snabbare och enklare flytt

En flyttfirma genomför flytten, med packning och allt, betydligt snabbare och effektivare än om du gör det själv. Dels är de fler som hjälps åt. Men framför allt har de stor erfarenhet. De vet hur man packar effektivt och på ett sätt så att det blir smidigare att flytta på allt.

En flyttfirma kan packa in möbler i plast och även på andra sätt skydda ditt bohag så att ingenting blir skadat i samband med flytten. Det viktigaste när du anlitar en flyttfirma i Stockholm är att du som kund blir nöjd.

Anlita en flyttfirma som passar bra för dig via denna länk: sodermalms-express.se 

Prata med en takläggare i Stockholm om att lägga om taket

19 Jul 2023

Takläggare i Stockholm är yrkesskickliga på att reparera, installera och underhålla tak. Detta är viktigt då man vill att taket ska skydda och vara tätt.

Takläggare är proffs på att berätta hur taket mår. Är du orolig för om ditt tak inte håller tätt för väder och vind, då är det läge att kontakta en takläggare. Takläggaren kan då komma och inspektera taket och se om det finns några problem. En inspektion kan ske alla årstider, även om det oftast bara blir invändig inspektion vintertid på grund av snö.

Skulle de behöva åtgärda något så har de erfarenhet av att lägga tak i flera olika material. Takläggarna klarar bland annat av att lägga tegel, betong och metall. Vilket material man ska välja har i första hand med huset att göra.

Takläggare arbetar med byggnadsvård

En del hus är ritade och skapade för att ha en viss typ av tak. Det är byggnadsvård och ren kärlek att behålla rätt material på taket till husen. Något annat som är populärt idag är att installera solceller på taken. Även här kan man anlita en takläggare som fixar jobbet.

De kan även inspektera taket och se så att taket klarar av att bära solcellerna. När man ska kontakta en takläggare i Stockholm så ringer man upp dem och bokar en tid för besök. De vill gärna se vad det är för arbete som ska göras innan de kan lämna en offert och boka in ett jobb.

Mäklare i Strängnäs är proffs på området

15 Jul 2023

Ska man sälja sin bostad så är det viktigt att ta hjälp av rätt mäklare. En mäklare som kan området bostaden ligger i. I Strängnäs hittar du duktiga mäklare.

Hur gör man egentligen när man ska sälja sin bostad? Var börjar man och vilket pris sätter man? Allt detta finns det svar på, många kan man få från en mäklare. Ska man sälja sin bostad är det bra att först få den värderad. Detta är något mäklare kan hjälpa till med och ofta är det helt kostnadsfritt.

Bara för att de gör värderingar, så är man inte låst till att anlita just dem. Det finns heller inget som säger att man inte kan låta mer än en mäklarfirma göra en värdering av bostaden. När värderingen är gjort och säljaren är redo att lägga ut en annons på bostaden, då är det dags att anlita en mäklare.

Trygg mäklare nära dig

Mäklaren ordnar med annonsen av bostaden. De beskriver bostaden från dess bästa sida och målar upp hur det kan bli. Något som är intressant för många är just området och hur långt det är till olika ställen. Detta har mäklare full koll på och skriver även om det.

Bra bilder är säljande när bostaden ska annonseras ut. Att ha bilder som är tagna från rätt vinkel och i rätt ljus, är viktigt. Även detta kan man få hjälp med via mäklaren. Det finns alltså många bra anledningar till att anlita en mäklare. De tar även hand om viktiga saker, som att skriva under papper.

Mäklare i Sollentuna – en lovande karriär

3 Jul 2023

Om du vill jobba som mäklare i Sollentuna behöver du först samla på dig rätt utbildning. När du väl har gjort det kan det finnas ganska stora pengar att tjäna.

Den som sitter arbetslös i Sollentuna och funderar på om den skulle ta och skaffa sig ett jobb borde kanske överväga att ge sig in i mäklarbranschen. Att jobba som mäklare är ett ekonomiskt väldigt förtjänstfullt yrke – om det går bra vill säga. Det är inte ovanligt att en mäklare får mellan 20 och 30 procents provision på ett sålt objekt.

Därmed skulle en mäklare lätt kunna komma upp i en årslön på drygt en halv miljon kronor. Det är inte så illa. Men vägen dit är förstås relativt utmanande. Att vara mäklare är ett stort och hedersamt uppdrag som ställer hårda krav på yrkespersonen. Och det kan du säkert förstå med tanke på vilka livsavgörande beslut det ofta är med en bostadsaffär – för alla inblandade.

Utbildning för mäklare

Så, hur går det egentligen till för att bli mäklare i Sollentuna eller någon annanstans? Det första du måste göra är att avverka minst en tvåårig högskoleutbildning med tio veckors praktik. Inte förrän därefter har du möjlighet att bli registrerad som fastighetsmäklare.

Det ställs också krav på själva utbildningen. Den måste innehålla element som fastighetsförmedling och juridiska delar som exempelvis civilrätt och fastighetsrätt. Även fastighetsvärdering är förstås helt centralt i utbildningen för att lyckas som mäklare. Med andra ord kräver jobbet en ganska lång startsträcka – men så är det med många välbetalda arbeten.

Vill du veta mer? Mer information om mäklare på: mäklareisollentuna.se

Flyttfirma rekommenderas den som flyttar ofta i Stockholm

3 Jul 2023

Än är det inte för sent att göra bostadskarriär i Stockholm. Den som vill sälja och köpa regelbundet kommer dock flytta ofta och bör anlita flyttfirma.

Även om bostadsmarknaden befinner sig i ett skakigt läge, kan man fortfarande göra bra affärer med lägenheter i Stockholm. Den som vill använda sitt boende som investeringsmöjlighet får dock vara beredd att flytta mycket ofta. Och det är viktigt att tajma in dessa flyttar efter bostadsmarknadens svängningar – inte efter när det är praktiskt att flytta.

Vissa människor som köper och säljer sina bostäder i vinstsyfte flyttar så många gånger som en gång i kvartalet. Andra flyttar åtminstone någon gång per år. Det kan bero på flera faktorer, framför allt på vilken typ av värdeökning man är ute efter. Vissa köper renoveringsobjekt och förbättrar dessa, andra förlitar sig på marknadens svängningar.

Flyttfirma värt pengarna för den som investerar i bostäder

Oavsett vilket, kan det vara klokt att anlita en flyttfirma i Stockholm till alla dessa flyttar. Annars är det lätt att de praktiska besvären med en flytt överväger den ekonomiska nyttan. Det kostar visserligen en liten slant att anlita en flyttfirma, men räknat på de arbetstimmar som annars gått åt till att packa och bära alla flyttkartonger tjänar de flesta ändå på att ta den kostnaden.

Ett tips för den som vill flytta ofta är att försöka minimera antalet ägodelar. Ett minimalistiskt hem är alltid redo för att bli fotograferat inför försäljning, och det kommer ta mindre tid för flyttfirman att genomföra flytten.

En vårdnadstvist: En guide till föräldrar

18 Jun 2023

Har du någon aning om vad en vårdnadstvist handlar om? Om du inte har det kan du läsa här för att få en bättre förståelse för vad som händer och varför.

En tvist uppstår när två eller fler personer inte kan komma överens. I fallet med en vårdnadstvist handlar det om att två föräldrar eller andra vårdnadshavare inte kan enas om hur vårdnaden, boendet och umgänget ska se ut för deras gemensamma barn.

Det är inte ovanligt att en tvist om dessa frågor uppstår i samband med skilsmässa eller separation. I de flesta fall vill föräldrarna ha rätt att träffa sitt barn så ofta som möjligt. Då delar de även på vårdnaden. Ibland kan dock den ena föräldern anse att den andra parten inte är lämplig.

En vårdnadstvist kan inledas genom en stämningsansökan.

För att det ska uppstå en tvist om vårdnad av barn behöver den ena föräldern lämna in en stämningsansökan till tingsrätten. På så sätt inleds ett rättsligt förfarande. En tvist kan också uppkomma i samband med äktenskapsskillnad.

I tingsrätten försöker man på alla sätt och vis att hjälpa de berörda föräldrarna att nå en lösning som främst tar hänsyn till barnets välbefinnande. Det är vanligt att mammor i högre utsträckning än pappor får medhåll i tvister. Dock bör båda ha lika möjligheter att erhålla vårdnaden. I slutändan prioriteras alltid barnets välmående.

När två föräldrar inte kan enas om vårdnaden av sina gemensamma barn och en vårdnadstvist uppstår, blir det nödvändigt att gå igenom ett rättsligt förfarande. Genom att lämna in en stämningsansökan till tingsrätten initieras processen och båda parterna kommer att presentera sina argument inför domstolen. För erfarna advokater se vårdnadstvist.nu.

Fasadmålning i Stockholm snabbt

7 Jun 2023

En av alla arbetsuppgifter en husägare har är fasadmålning i Stockholm. Dra inte ut på det, utan beställ jobbet av ett bra måleri, så blir du garanterat nöjd.

Stora arbetsuppgifter tenderar att bli hängande, och du kanske låter din fasadmålning i Stockholm bli en fråga för framtiden. Det är ändå skönt att se resultat och kunna bocka av en tung post på listan över saker som måste åtgärdas. Du kan till och med resa bort några dagar och få huset målat under tiden.

Målerifirman är snabb och kan måla klart innan det börjar regna, och ändå blir resultatet felfritt. Det är proffs du anlitar, och det märks. Alla penslar och verktyg har de med sig, så det är otroligt bekvämt för dig. Du behöver i princip bara välja färgnyans.

Fasadmålning skyddar huset

Det fräschar onekligen upp med en ommålning, och den nya färgen ger också ett skydd mot väder och vind. Trädetaljer som brädor och karmar behöver vård för att hålla sig fina, och det är också trevligt att titta på ett välskött hus. Fasadmålning är dock trots allt ett relativt stort projekt och det kräver engagemang och intresse.

Som privatperson är det svårt att göra jobbet så effektivt att allt verkligen blir klart. Det blir lätt en målning i olika etapper, som avbryts av regn, bristande tid eller andra saker som händer. Det ska målas under taknocken och du behöver klättra på ställningar för att komma åt. Lita på experter på fasadmålning i Stockholm, så besparar du dig mycket arbete.

Ta professionell hjälp med tungtransport

28 May 2023

Dags att flytta båten, bilen eller värmepumpen? Tungtransport innebär alltid en massa utmaningar där varje litet misslyckande kan få förödande konsekvenser och där man dels kan se personskador, men även skador på det som ska lyftas och transporteras - och på tredje part som en följd av att man befinner sig på allmänna vägar.

Att utföra tunga lyft innebär i sig en utmaning som kräver speciella kunskaper och - i de flesta fall - speciella maskiner. Det andra steget - en tungtransport - som sker i syfte att flytta det tunga föremålet från punkt A till punkt B är lika vanskligt det: man behöver rätt typ av kranbil, man behöver rätt kunskaper om hur denna ska surras fast och man kan även komma att behöva speciella tillstånd innan man ger sig ut på vägarna. Återstår sedan gör även att föremålet också ska lyftas av och sättas på plats i den andra lokalen.

Oavsett om det handlar om en båt du som privatperson ska flytta eller om det handlar om att ditt företag investerat i en ny, tung maskin som ska på plats i era lokaler så är det projekt som bör skötas av ett professionellt företag inom tunghantering och tungtransport. Av den enkla anledningen att jobbet genom detta sker med mindre risker, att det blir effektivare och att det du äger - eller har investerat i - hålls intakt och inte går sönder.

Utbildning viktig vid tungtransport

Ser man till tung lyft och tungtransport så är det avgörande att se över vilken utbildning företaget man anlitar har. Safe Construction är en utbildning som borgar för säkerhet, kvalitet och en riskmedvetenhet som i sin tur innebär att företaget hela tiden kan jobba effektivare - men utan att fuska.

Detta i kombination med att man har rätt maskiner, fordon och utrustning är definitivt något som gör skillnad. Som beställare bör du alltid kolla upp att företaget verkligen har en adekvat utbildning för att hjälpa dig med din tungtransport eller ditt tunga lyft.

Ta hjälp med tunga lyft

28 May 2023

Dags att flytta? I samband med en flytt så kan vissa saker komma att innebära större utmaningar än vad man själv mäktar med. Har du exempelvis ett piano, ett kassaskåp eller en bokhylla som väger mycket - ja, då har du också en gigantiskt utmaning framför dig.

Tunga lyft är speciella sett till att de dels kan innebära faror för det som lyfter och sett till att föremålen som ska förflyttas även de kan komma att skadas. Lösningen är att ta professionell hjälp och anlita ett företag med kompetens inom tunghantering och med tunga lyft som en specialitet.

Ta hjälp med tunga lyft

Det kan ske fruktansvärda olyckor vid tunga lyft. I synnerhet om det handlar om lyft som ska ske via trappor och då personerna som bär först kan hamna i kläm som en följd av att de ovan tappar greppet. Handlar det om en bokhylla eller ett kassaskåp så kan man också räkna ut vilka konsekvenser som det kan komma att handla om.

Ser man till hur företag som arbetar med tunga lyft hanterar sådana situationer så sätter de alltid säkerheten först och ser alltid till att arbeta utifrån en noggrann riskanalys: man tar aldrig onödiga risker och man behandlar alla uppdrag med samma fokus.

Varje uppdrag behandlas unikt

Det kan innebära att vissa lyft inte sker manuellt utan där man istället säkrar området utanför för att lyfta med en kranbil. Att lyfta tungt med ren muskelkraft kommer även det att kräva utrustning - och god kommunikation. Lyften sker ofta med bärselar och där alla som är med öppnar upp för att prata sig igenom processen.

Det senare är viktigt: att man kan guida varandra och vägleda gör lyftet säkrare. Det är ingen slump att de företag som kan leverera tunga lyft och sköta tunghantering ofta är riktigt sammansvetsade grupper. Kommunikation är A och O.

Skönt att få hjälp med kontorsflytt i Stockholm

31 Mar 2023

Kontorsflytt i Stockholm kan vara precis så jobbigt som det låter. Istället för att bära möbler och apparater kan man boka in ett företag som tar hand om allt.

Det skulle bli så skönt att äntligen få lämna den tillfälliga lokalen de befunnit sig i det senaste halvåret. Anledningen var den fula vattenläcka som krävde omfattande renovering. Dels behövde en vägg rivas för att laga rören bakom vilket ledde till bland annat att en ny vägg behövde upp och fixas till.

Den tillfälliga lokalen hade egentligen inte varit så tokig men det var inte hemma. Sakerna hittade inte sin riktiga plats då alla visste att det var tillfälligt. Det var som om ingen ville lägga ner energi i onödan. Sladdar hade inte satts fast på ett snyggt sätt och ringlade överallt. Men om några dagar var det dags för kontorsflytt.

Tryggt företag tar hand om kontorsflytt

Enda fördelen med att de flyttat en gång redan är att de har en flyttfirma som gör kontorsflytt i Stockholm. Dessa vet nu redan vilka saker som finns, vad som ska plockas ihop och var allt ska placeras vid framkomst. Givetvis kommer det att finnas personal som hjälper till men det tidigare samarbetet hjälper.

Tre dagar senare har flyttfirman gjort den stora kontorsflytten och fått allt på plats igen. Alla är glada att vara tillbaka och trots att det varit en tuff tid är all glada att ha gjort det. Den nya lokalen har fått ny färg och en modern kaffemaskin har installerats. Äntligen kunde de fokusera på det som var viktigt.

Mäklare och Sundsvall är två saker som passar bra ihop

4 Feb 2023

Ska du kontakta en mäklare som håller till i Sundsvall där hen säljer och köper fastigheter till privatpersoner och företag? Eller har du andra kontakter?

Att sälja och köpa lägenheter och fastigheter är att leva i en berg- och dalbana. Ena dagen är marknaden på väg uppåt medan den andra dagen står still eller drar iväg neråt. Buden slutar komma in och det är trögt till skillnad från när det går uppåt och buden haglar in högt och lågt.

Du som vill ha hjälp med att sälja eller köpa byggnader och fastigheter kommer ändå att behöva vända dig till en fastighetsbyrå. Det för att du ska kunna få den allra bästa tänkbara hjälp det finns att få i dessa lägen.

När det gäller mäklare i Sundsvall kan du vara helt lugn

En mäklare i Sundsvall brukar vara någon du kan känna dig lugn och trygg med. De utför sitt jobb på ett professionellt sätt vid varje försäljning. Efter att ha tittat på din bostad eller fastighet ger de dig ett förslag på hur mycket de kan sälja den för. Det är inte alltid helt korrekt men ofta är det så.

Att priset inte alltid är korrekt har sin orsak i att marknaden lätt kan var i svängning när det gäller just bostäder. Ett hus kan det bli budgivning på så att det sticker iväg och kostar flera hundra tusen mer än beräknat. Det kan också gå åt andra hållet. Det finns alltid en prognos men ingen säkerhet.

Om du vill läsa mer om mäklare, gå då till denna sida: mäklaresundsvall.net

Högre krav på en flyttfirma på Östermalm

30 Dec 2022

Om man är verksam som flyttfirma i Stockholm så finns det några områden som ställer högra krav på kvalitet och som därför kan generera mer pengar. Här handlar det främst om Östermalm och det är tack vare dn ekonomiska situationen som de boende där har som dessa högre krav ställs. Vi generaliserar naturligtvis lite här och ska då tillägga att alla personer på Östermalm inte är ekonomisk oberoende eller väldigt rika – det finns även de som har en mer blygsam inkomst där.

Men – det faktum att Östermalm är det område i Stockholm där lägenheter är allra dyrast och mest exklusiva gör att man som flyttfirma måste vara mer noggrann och försiktig än vad en flyttfirma ute i förorten behöver vara. Naturligtvis så slarvar aldrig en flyttfirma och håller på att kasta möbler eller behandla annat bohag oförsiktigt – men om man ser till Östermalm så blir detta än mer påtagligt.

Det kan här nämligen handla om möbler, tavlor, porslin och annat som uppgår till flertalet miljoner kronor och att – om man som flyttfirma – klarar att bära detta utan problem även kan bli rikligt belönad på köpet. Det är också därför just Östermalm blir ett attraktivt område för en flyttfirma och detta då man – helt enkelt – får betydligt mer betalt där än i andra områden i Stockholm. Till riskerna hör dock att man som flyttfirma på Östermalm – som i alla andra delar av Stockholm och Sverige – måste lämna en garanti på jobbet och om där har sönder något så kan det bli väldigt kostsamt.

Svårare uppdrag för en flyttfirma på Östermalm

Här handlar det om ett slags risk-and-reward- moment som verkligen inte passar alla och här kan alltså en flyttfirma medvetet välja att avstå från jobb just på Östermalm. Lägger man dessutom till att det på Östermalm ofta handlar om gamla hus där hissar kanske inte finns, där trappor och passager är smala så blir jobbet för en flyttfirma än mer riskfyllt och ser man till detta så är det heller inte så konstigt att många avstår från jobb just där. En flyttfirma på Östermalm måste – på grund av dessa trånga passager och bristande tillgång på hissar – ofta även använda sig av liftar och att frakta möbler vi kranar.

Detta gör att alla inte är lämpliga då sådana verktyg är ganska dyra och ovanliga och vill man skaffa sig en del av marknaden på Östermalm som flyttfirma så är detta nästan ett måste. Kan man investera i sådana hjälpmedel eller se till att hyra sådana billigt så finns det dock alla möjligheter att som flyttfirma börja tjäna grova och snabba pengar. Behovet finns alltid och flyttar sker dagligen; dock måste man , som sagt, se till att man verkligen klarar av de uppdrag man ställs inför.

En noggrann översikt av de anställda och av sina hjälpmedel är alltså något som måste ske om man som flyttfirma vill börja ha Östermalm som arbetsområde. Annars får man – helt enkelt – söka sig till den stora marknad som finns utanför detta lite mer exklusiva område i Stockholm.

← Äldre inlägg