Inför flytten

Blogg

RSS

Högre krav på en flyttfirma på Östermalm

30 Dec 2022

Om man är verksam som flyttfirma i Stockholm så finns det några områden som ställer högra krav på kvalitet och som därför kan generera mer pengar. Här handlar det främst om Östermalm och det är tack vare dn ekonomiska situationen som de boende där har som dessa högre krav ställs. Vi generaliserar naturligtvis lite här och ska då tillägga att alla personer på Östermalm inte är ekonomisk oberoende eller väldigt rika – det finns även de som har en mer blygsam inkomst där.

Men – det faktum att Östermalm är det område i Stockholm där lägenheter är allra dyrast och mest exklusiva gör att man som flyttfirma måste vara mer noggrann och försiktig än vad en flyttfirma ute i förorten behöver vara. Naturligtvis så slarvar aldrig en flyttfirma och håller på att kasta möbler eller behandla annat bohag oförsiktigt – men om man ser till Östermalm så blir detta än mer påtagligt.

Det kan här nämligen handla om möbler, tavlor, porslin och annat som uppgår till flertalet miljoner kronor och att – om man som flyttfirma – klarar att bära detta utan problem även kan bli rikligt belönad på köpet. Det är också därför just Östermalm blir ett attraktivt område för en flyttfirma och detta då man – helt enkelt – får betydligt mer betalt där än i andra områden i Stockholm. Till riskerna hör dock att man som flyttfirma på Östermalm – som i alla andra delar av Stockholm och Sverige – måste lämna en garanti på jobbet och om där har sönder något så kan det bli väldigt kostsamt.

Svårare uppdrag för en flyttfirma på Östermalm

Här handlar det om ett slags risk-and-reward- moment som verkligen inte passar alla och här kan alltså en flyttfirma medvetet välja att avstå från jobb just på Östermalm. Lägger man dessutom till att det på Östermalm ofta handlar om gamla hus där hissar kanske inte finns, där trappor och passager är smala så blir jobbet för en flyttfirma än mer riskfyllt och ser man till detta så är det heller inte så konstigt att många avstår från jobb just där. En flyttfirma på Östermalm måste – på grund av dessa trånga passager och bristande tillgång på hissar – ofta även använda sig av liftar och att frakta möbler vi kranar.

Detta gör att alla inte är lämpliga då sådana verktyg är ganska dyra och ovanliga och vill man skaffa sig en del av marknaden på Östermalm som flyttfirma så är detta nästan ett måste. Kan man investera i sådana hjälpmedel eller se till att hyra sådana billigt så finns det dock alla möjligheter att som flyttfirma börja tjäna grova och snabba pengar. Behovet finns alltid och flyttar sker dagligen; dock måste man , som sagt, se till att man verkligen klarar av de uppdrag man ställs inför.

En noggrann översikt av de anställda och av sina hjälpmedel är alltså något som måste ske om man som flyttfirma vill börja ha Östermalm som arbetsområde. Annars får man – helt enkelt – söka sig till den stora marknad som finns utanför detta lite mer exklusiva område i Stockholm.

Hemstädning Stockholm - stora fördelar med professionell städning

9 Nov 2022

Det finns några vanliga missuppfattningar vad gäller hemstädning i Stockholm. En sådan handlar om att det mest är en fråga som rör den mest privilegierade delen av befolkningen och att endast de besuttna i samhället skulle använda sig av tjänsten. Sant är att det, givetvis, är många rika som väljer professionell hemstädning - men lika sant är att de vanligaste användarna är vanliga Svenssons.

För att förstå detta så måste man också se till vad professionell hemstädning i Stockholm för med sig. En familj har ofta stora svårigheter med att få ihop livspusslet. Detta gäller över hela Sverige, men i synnerhet så är det familjer i större städer som har de största problemen.

Bor man i Stockholm så får man räkna med pendling som kräver en massa tid. Utöver detta ska man hinna med att handla, laga mat, skjutsa barnen till träningar, köra till skola och förskola, man ska hinna träna, umgås med vänner och få loss lite kvalitetstid med sin partner. Det är krävande och det ska till en riktigt genomtänkt logistik för att lyckas med allt detta. Genom kvalitativ hemstädning i Stockholm så köper man sig några extra timmar i veckan att lägga på annat. Det handlar inte om lathet eller lättja - det handlar om att få vardagen att flyta på och fungera.

Så väljer du rätt företag för din hemstädning

Det finns emellertid viktiga saker att tänka på i samband med hemstädning i Stockholm. Dels så handlar det om kvalitet på jobbet - du vill givetvis ha ett rent och fräscht hem - men dels så handlar det även om säkerhet. En för dig okänd person ska plötsligt vistas i ditt hem och du måste givetvis känna dig trygg med denna människa. Att välja rätt företag är viktigt och här nedan tänkte vi rada upp några viktiga punkter att basera valet på:

  • Hur flexibla är man? Hemstädning i Stockholm ska ske på dina villkor. Du bestämmer hur ofta du vill ha städat och var det största fokuset ska läggas. Det ska finnas - inom rimliga gränser - en flexibilitet hos företaget du väljer.
  • Trygghet. Hur löser man frågor som rör koder, larm och nycklar? Vad händer om en anställd slutar? Se alltid till att kolla upp dessa saker innan. Att exempelvis samma person städar hos dig vid varje tillfälle är också eftersträvansvärt. Det ger dig en större säkerhet.
  • Ryktet! Det finns bra städföretag i Stockholm som erbjuder fina villkor till sina anställda och som exempelvis har kollektivavtal - men det finns också den raka motsatsen. Även om det kostar några kronor mer att välja det förra alternativet så kommer detta att betala av sig i kvaliteten på jobbet. Tänk även på att läsa på om olika företag innan du bestämmer dig. Se gärna till att ringa referenser innan också. Vem kan på ett bättre sätt ge ett omdöme än en tidigare kund?
  • Avtalet. Se till att kontrollera exempelvis uppsägningstiden innan du skriver under ett avtal där du exempelvis väljer städning på en fast dag varje vecka/månad. Vissa företag har lång uppsägningstid och du vill inte hamna i en situation där du är missnöjd, men måste vänta ut tiden.

Kontakta en flyttfirma på Gotland

29 Mar 2022

Är Gotland din favoritplats? Så pass mycket att du vill bo där? Sälj din nuvarande bostad och köp en på ön. Ring en flyttfirma där så kan de hjälpa dig!

Vad är din favorit på Gotland? Är det de långa, vita sandstränderna eller stenkusten? Blå lagunen eller Tingstäde träsk? Visbys kullerstensgränder? Alla snirkligt klättrande rosor i staden? Eller är det mer det kulinariska utbudet för magsäcken? Guteglass, crêpes, lamm, Gotlandsdricku eller kanske saffranspannkaka med salmbärssylt. Egentligen är det ju dumt att välja en favorit, när man kan ha flera. Om du redan bor på ön – grattis! Om du inte gör det, ring en flyttfirma på momangen!

Med en flyttfirma blir det enklare

Så om du bestämt dig för att flytta till ön behöver du först och främst göra dig av med ditt nuvarande boende. Säga upp, sälja eller hyra ut. Du behöver såklart även hitta en ny bostad på din favoritplats. Om hela Gotland är din favorit borde det gå relativt snabbt och enkelt. Då har du ju många platser att välja på.

Ännu snabbare och enklare är det att ta hjälp av en flyttfirma. Med riktiga proffs blir allting lättare. Du slipper att bära och kånka på allting själv vilket är skönt. Att anlita en flyttfirma på Gotland är ett klokt alternativ. De som arbetar där har ofta erfarenhet av att hjälpa till med flyttar just sjövägen. Och med flytthjälp minskar risken att du behöver starta ditt nya liv på ön med ett ryggskott.

Olika flyttjänster

26 May 2021

En flytt är ofta stressig och då är det viktigt att man har en flyttfirma som man känner sig trygg med. Men hur hittar man en pålitlig flyttfirma? Det finns ju så många att välja mellan där ute.

De flesta som ska flytta väljer att ta hjälp av en flyttfirma. Sedan rut-avdraget infördes är det inte längre särskilt dyrt att anlita flytthjälp och antalet flyttfirmor har formligen exploderat. Många av dem erbjuder även andra tjänster kopplade till själva flytten som exempelvis packning och uppackning av själva bohaget, flyttstädning och magasinering. Det går alltså att få hjälp med allt som har med flytten att göra om man vill. Men vill man ändå packa själv är det många flyttfirmor som också levererar flyttkartonger och förpackningsmaterial ända fram till dörren.

Hur väljer man flyttfirma?

Det kan vara svårt att välja flyttfirma och givetvis vill man ha en som är både bra och pålitlig. Priserna mellan olika flyttfirmor varierar också stort och det går att få flytthjälp till ett riktigt lågt pris. Men en flytt kan inte kosta hur lite som helst och ett lågt pris är ofta en indikation på en mindre lyckad aktör. En seriös flyttfirma betalar skatt, har ordentliga försäkringar, och betalar även sina anställda bra löner. Man kan enkelt kontrollera ett företag hos Skatteverket och se om de har registreringsbevis och betalar skatt. Ett annat sätt att hitta en pålitlig flyttfirma är att fråga vänner och bekanta om tips. Man kan även kontakta en flyttfirma på Södermalm och be om både en offert och referenser.

Tjuvstarta med flyttstädningen

23 Mar 2021

En flyttstädning är inget litet projekt och det gäller därför att börja i god tid. Alla ytskikt, garderober, skåp, lådor, fönster, spis, ugn, kyl, frys och avlopp måste städas och rengöras.

Det tar lång tid att städa en hel bostad och ska man städa själv utan hjälp från en städfirma bör man helst börja redan innan man flyttat ut. Balkong, fönster och förråd är sådant som kan rengöras och städas innan flyttlasset går. I samband med att man tömmer och packar ner innehållet i skåp, lådor och garderober kan även dessa rengöras. Kan man dessutom tänka sig att leva på hämtmat den sista tiden går det även att tjuvstarta med rengöringen av spis och ugn och kanske även kyl och frys. Det många ofta glömmer är att tavelkrokar, spik och skruvar, för sådant som suttit på väggen, också måste avlägsnas och hålen sättas igen med spackel. Detta är också något som man kan göra redan innan man har flyttat ut.

Använd rut-avdraget och anlita en flyttfirma

En professionell flyttstädning i Karlstad kostar oftast inte så mycket som man tror, tack vare RUT-avdraget. Då slipper man också oroa sig för om man har glömt något och kan istället ägna sig åt att packa upp och komma till rätta i den nya lyan. Många städfirmor har också något som kallas nöjd kund-garanti, vilket innebär att de städar om och rättar ifall att det skulle komma klagomål på städningen. På så vis riskerar man inte att få några oväntade extra utgifter och fakturor.

Flyttstäd för tidsoptimister

15 Feb 2021

Det är mycket att tänka på när man ska flytta. Därför är det ibland lätt att ta det där med flyttstädning lite för lättvindigt. Det är ju enkelt att städa när lägenheten är tom, eller?

Det är lätt att tänka att det är en enkel match, men den som gjort jobbet en gång vet att det är helt fel inställning. Trots att allt är borta och det enda som syns är tomma ytor, lurar nämligen överraskningar överallt.

När man bor i sin bostad städar man sällan sina väggar och sitt tak. Det är dock något som ska göras innan man lämnar över sina nycklar. Dessutom ska spisen dras fram efter att ha stått parkerad i månader eller år. Nu är dessutom tiden kommen då man kan skatta sig lycklig om man tagit hand om sin ugn och torkat ur den efter varje användning, annars tar den tid att rengöra. Förhoppningsvis har man frostat av frysen i god tid, det tar längre tid än man tror att tina isen med en hårtork.

Varför utsätta sig för onödig stress

Varför inte bestämma sig redan när flytten är ett faktum, för att låta någon annan ta hand om allt som har med städningen att göra. Man slipper fråga en snäll släkting, det behövs inte när det finns de som arbetar med flyttstädning i Helsingborg. Jättesmidigt, det är bara att ringa eller maila för att boka en tid då man kommer överens om detaljerna. Inte blir det särskilt dyrt heller, eftersom man får användning för det mycket förmånliga RUT avdraget. Läs mer om flyttstädning här: flyttstädninghelsingborg.biz

Lämna ansvaret till din flyttfirma i Göteborg

10 Jan 2021

Även en flytt inom staden kan ibland vara en sträcka på flera mil. Det är stressigt att flytta, så slipp jäktet genom att lämna över ansvaret till en snabb och pålitlig flyttfirma i Göteborg.

Vid en flytt ska det gå undan. Därför är professionella flyttfirmor att föredra framför att be släkt och vänner. Det blir mer organiserat med proffs, och de har både utrustning, kunskap och gedigen vana inom området. Gör din flytt så effektiv som möjligt och försök undvika att stressa. Vill du ha hjälp med packningen, så beställ det också. Ett bra tips är också att märka upp flyttkartongerna, så att du får in dem i rätt rum direkt i din nya bostad.

Bilen är rymlig, så flyttfirman kan baxa in allt ditt bohag och flytta allt på en gång. Oftast är det ett visst flyttdatum som gäller, och man vill bli färdig fort. Professionella flyttkarlar har detta som daglig syssla, och de vet även hur man lastar och lossar ömtåliga och skrymmande möbler.

Allt blir klart samma dag

Man minskar på stressen genom att allt verkligen blir klart på flyttdagen. Det känns befriande, jämfört med att köra flera privatbilar med lite saker då och då. På det nya stället vill man komma i ordning och snabbt få igång kyl och frys, och få upp porslin, glas och bestick. En flyttfirma i Göteborg har ibland även tjänster för magasinering, om alla dina möbler inte får plats, så fråga om alla deras tjänster när du bokar dem. Läs mer om flytt på denna webbsida: lindomeflytt.com

Planerar du inför en flytt?

8 Jan 2021

När det vankas flytt så kan det bli en hel del att planera och många lådor som ska packas. Ibland kan det kännas överväldigande och du kan behöva en hjälpande hand för att ta dig igenom flytten.

Att ge sig på en flytt själv kan kännas omöjligt eftersom det är så mycket som ska planeras och genomföras. Du måste rensa bort gamla saker du inte vill ha kvar längre, du ska packa allt i lådor och det ska bäras en massa lådor. Sedan ska allt transporteras till ditt nya hem där allt ska bäras in och packas upp igen.

Inte nog med allt detta så har du också en ganska jobbig flyttstädning att ta dig an i din gamla bostad. För att du ska ta dig igenom flytten så är det bra om du tar hjälp av vänner och bekanta som kan bistå med att bära eller köra grejer till ditt nya hem.

Anlita hjälp

Att anlita hjälp kan kännas tryggt för dig som ska flytta. Då kan du slappna av eftersom mycket av jobbet, eller till och med allt jobb, tas omhand av flyttfirman. En sak som ofta lejs ut är flyttstädningen eftersom den kan vara mycket tidskrävande. För dig som behöver ta hjälp med flyttstäd i Borås så finns det flera bra aktörer att vända sig till. Om du tar hjälp med flytten och städningen så är hela projektet med flytten snart gjort och du kan börja njuta av ditt nya hem på nolltid.

När man inte får plats med allt

20 Dec 2020

Det finns många orsaker till att man behöver magasinera sina möbler och tillhörigheter. Att enkelt kunna lasta in bohaget i ett uppvärmt och låst magasin kan vara en stor trygghet ibland.

Att ha tillgång till exempelvis magasinering i Täby är ett smart alternativ till att kasta sina saker när man har platsbrist. Oavsett om man flyttar till en mindre lägenhet eller har ärvt ett helt möblemang, är det bra att kunna sortera sakerna i lugn och ro utan att behöva bo i ett kaos under tiden.

Utlandsflytt eller nya möjligheter

Många provbor innan man flyttar ihop. Det är riskabelt att göra sig av med alla möbler och tillhörigheter om man inte vet om en relation kommer att hålla. Magasinerar man sina saker kan man alltid hämta tillbaka dem till en ny lägenhet. I vissa fall vill man spara på en bostadshyra när man magasinerar möblerna. Det kan också gälla en utlandsflytt under en begränsad tid och då vill man ha sina saker kvar när man kommer hem igen. Det är inte praktiskt möjligt att ta med sig allt.

Det händer mycket i våra liv, och det är lätt att vara rörlig och flytta och byta jobb när man kan få tillgång till ett magasin. Oavsett vilken anledning man har är det tryggt att möblerna finns i gott förvar. Magasinet är både låst och försäkrat, och det finns värme så att sakerna inte blir fuktskadade. Vill man åka dit och hämta eller lämna något, går det också bra.

Står du inför en flytt?

22 Nov 2020

De flesta av oss vet vad det innebär att behöva flytta. Det är många saker som måste göras. När man kommer till en flytt är det inte bara alla måsten utan även i regel många känslor inblandade.

Städningen när man ska flytta är väldigt noggrann, man vill lämna sitt gamla hem så rent som möjligt till de nya som ska flytta in. Det kan dock kännas jobbigt att stå där med städningen, både då att flytta är tungt och tidskrävande, men även beroende på hur man känner inför flytten. Du kan istället lämna över städningen till dem som vill och vet hur man ska städa för att få det rent.

Städning är inte för alla

Är du en av dem som inte gillar att städa? Det finns de som verkligen gillar att städa och har ett öga för smuts. De som arbetar inom städ gillar i regel att städa. De vet hur de ska städa för att få bort all smuts, och det viktiga, de vet även var de ska städa.

Städning är så mycket mer än bara det ögat ser. En städfirma som arbetar med flyttstädning gör all städning åt dig, du behöver inte tänka på något. Rensa i avloppet, tvätta badkaret, bakom spisen, listerna - de tar allt. Anlita ett pålitligt städföretag så kan du med gott samvete lämna över ditt gamla hem till de nya boende. Du slipper även tänka på vilka medel du behöver skaffa in till de olika ytorna, städfirman har allt.

Bekymra dig inte om transporten

4 Nov 2020

Ska du flytta och vet inte än vad du ska flytta sakerna i? Alla har inte tillgång till bil och släp. Anlitar du en flyttfirma slipper du tänka på transporten och behöver inte heller bära något.

Det finns många anledningar till varför man bör anlita en flyttfirma om man ska flytta. Det underlättar inte bara din flytt utan gör den dessutom tryggare. De som arbetar i ett flyttföretag blir upplärda hur de ska bära de olika sakerna. De kan bära allt från det lilla till det stora, och har du något väldigt stort kan det behövas mer personal.

Spara på din kropp

De flesta av oss vet hur tungt det är att flytta, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Men den fysiska biten går det att underlätta. Flyttfirman bär alla dina saker till transporten, det du behöver göra är att lägga sakerna i kartonger. Köksbord, soffa, säng allt du kan tänka dig bär de ut. De bär även sedan in det på det nya stället. Du slipper också tänka på hur allt ska transporteras. Deras transportbilar är anpassade för att frakta varor. De är även säkra att frakta ömtåliga saker i. Givetvis kan saker ändå gå fel, men ett bra företag har en försäkring som täcker det mesta. Mer om det längre ner. Så både deras bil och personal är lämpliga för att transportera saker, vilket gör att dina tillhörigheter inte kan få en tryggare flytt. Har du någon väldigt tung eller besvärlig sak som ska flyttas bör du prata med dem om det i förväg eftersom det kan medföra extra utgifter.

Vem ska du välja?

Nu kommer den svåra delen, att välja företag. Det behöver inte vara jättesvårt, det gäller bara att hitta rätt. Du hittar rätt genom att söka efter det, så fråga dina bekanta om de har använt sig av någon. När du letar företag så bör du välja ut några olika du är intresserad av. Ring och fråga om offert, och i den offerten vill du helst att allt ska ingå. Har du några specifika önskemål bör du ta upp dem också. De flesta företag har försäkring, och detta är något du bör försäkra dig om att de har. Så innan du bokar, fråga om de har försäkring, för om olyckan är framme ska dina saker täckas av deras försäkring. Denna försäkring ska gälla både då de bär sakerna från och till hemmet och under själva transporten. Läs mer om flyttfirma på denna sajt: https://www.flyttfirmalidingö.se 

Stress, städning och elände

19 Oct 2020

Ingen kan påstå annat än att en bostadsflytt är positiv. Nystart och fin ny bostad. Ingen kan heller förneka att det drar med sig elände - som städning. Noggrann städning på tid? Verkligen?

Nej, bara nej. Att städa är inte kul. Ingen kan rimligen uppskatta att håva upp damm och andra onämnbara ting man försökt förtränga finns i den egna bostaden. Ingen kan finna något lustigt i att dessutom utföra dessa handlingar i ett antal mycket underliga kroppsställningar. Troligen kommer de längre fram i livet resultera i diskbråck och värk på pinsamma ställen och vid olämpliga tillfällen.

En egendomlighet är att samma känsla och symptom inte omedelbart infinner sig om man utför samma arbete yrkesmässigt eller åt någon annan. Naturligtvis kan man få obehagliga symptom och besvär efter många års yrkesstädande, men jobbet är inte tråkigt på samma sätt. Det är ens yrke och man får betalt. Och att hjälpa vänner kan ha sin charm.

Varför är just flyttstäd en riktig pärs?

Det finns två anledningar - minst - till att flyttstädning är en speciell sorts självtortyr. Den ena handlar om tid och den andra berör noggrannhet.

Ingen av oss lär helt ha missat detta med veckostädning, eller städning generellt. Människor trivs bättre och mår bättre i städade hem. Vi vill ha bort smulor, skräp och hår från husdjur och dammtussar i största allmänhet. Vi längtar efter frånvaron av suspekta intorkade fläckar på golv och plana ytor. Vi uppskattar att kunna se ut genom våra fönster. Badrum och kök ska vi inte tala om - fläckar och smuts på just de ställena framkallar lätt illamående.

Tidsaspekten. Flyttstäd är en veckostäd x10 som måste genomföras på någon dag, vanligen. Medan man håller på med en flytt. Inget mer behövs sägas.

La dolce vita med flyttstäd

Det är en fantastisk känsla av lättnad som går genom kroppen när man kan stänga dörren till det gamla och bara gå. Nyckeln hamnar hos en firma med kompetens och alla de rätta förutsättningarna för att göra jobbet bra. Själv tar du dig till nya boendet och börjar möblera och packa upp. Inte en tanke behövs på att återvända och skrubba ur golvventiler eller ugn.

Den lyckliga person som flyttar in i ditt gamla boende får njuta av en bostad som är ren på riktigt. Inga amatörmässiga försök till fönstertvätt. De kommer titta och tro att fönsterrutorna är borttagna, snarare.

När du vill spara på orken utan att spara på städningen väljer du flyttstädning! Läs mer på denna hemsida: flyttstädigöteborg.se

Att flytta behöver inte vara jobbigt

21 Sep 2020

Planerar du att flytta? Då finns det verkligen mycket som du måste tänka på. Vill du slippa stressen själv? Då passar det bra att anlita en flyttfirma i närheten som kan fixa allt åt dig.

När det är dags att tömma hela huset och allt känns jobbigt och tungt, då kan man låta arbetet falla i någon annans händer. Allt du behöver göra själv är att packa lådorna. Resten sköter firman, från kartong till soffa. Även om du skulle ha något extra stort eller otympligt så kan firman lösa det åt dig. Du måste dock först prata med flyttfirman om det så du inte åker på stora extra kostnader. Så släpp stressen och låt arbetarna göra jobbet.

Vad kan en flyttfirma göra för dig?

En flyttfirma bär in allt från minsta kartong till ja, det största du kan tänka dig. De flyttar sakerna från dörr till dörr, givetvis där du väljer att de ska ställas. Vissa kräver inte att du är på plats medans firman är där, utan du kan göra annat under tiden de jobbar i ditt hem.

Du behöver inte heller oroa dig för om bilen orkar dra flyttlasset, eller om det håller sig inom ditt körkorts viktgränser. De har en egen bil som de använder sig av, anpassad för att flytta bohag. Personerna som jobbar med detta har ofta lång erfarenhet samt är upplärda i hur de ska bära även de ömtåligaste sakerna. Att flytta t ex ett piano är inget problem för firman, utan det fixar de lätt.

Vem ska du välja?

När du väljer flyttfirma i Vasastan finns det många aspekter som spelar in. Du vill fråga om prisoffert, men även veta hur firman har det med försäkringar. Att de har försäkring är väldigt viktigt då du vill att dina saker ska vara försäkrade om olyckan skulle vara framme. De flesta har försäkring och då gäller den i regel från dörr till dörr. Att få en personlig uppfattning är också bra, de ska trots allt vara i ert hem och ha hand om era personliga saker.

RUT-avdraget är något man kan få göra när man anlitar en flyttfirma. Det ger dig en viss procents avdrag på den totala kostnaden. Även detta bör du rådfråga firman om. Det är inte fel att vara kräsen när du väljer vem som ska få jobbet, du vill ha någon som hjälper dig ta bort din stress och inte gör den värre.

Ta hjälp med hela eller vissa delar av flytten

17 Sep 2020

Inför en flytt har man ofta många blandade känslor. Det känns både spännande och roligt med en ny bostad, men det är mycket som ska planeras och hinnas med. Det blir därför lätt stressigt.

En flytt är både rolig och jobbig på en gång. Det är nog många som önskar att de bara kunde knäppa med fingrarna och plötsligt är flytten överstökad och man är där i sin nya bostad redo att packa upp och fortsätta ett nytt spännande kapitel i livet. Tyvärr fungerar det inte så. En flytt innehåller flera mindre roliga moment, som att rensa och packa, bära och transportera bohag till den nya adressen och att flyttstäda ur den gamla bostaden. Allt detta samtidigt som livet helst ska rulla på som vanligt med familj, vänner och arbete. Inte konstigt att man då blir stressad.

Detta krävs vid en flyttstädning

För att underlätta flytten och få livspusslet att gå ihop kan det vara en god idé att ta hjälp med vissa delar eller hela flytten. En flyttfirma kan exempelvis både packa, bära och transportera allt bohag medan en städfirma kan sköta hela flyttstädningen. Många vill gärna packa själva men tar sedan gärna hjälp av både flyttfirma och städfirma. Att bära och transportera bohag är ett tungt arbete, likaså att flyttstäda. En flyttstädning är inte samma sak som en veckostädning då alla spår från tidigare boenden måste torkas bort. Bostaden ska städas från golv till tak och alla ytor torkas av. Det ska dessutom rengöras under badkar, i golvbrunn och i vattenlås. I köket ska det städas bakom spis, kyl och frys och även rengöras invändigt. Likaså ska skåp och garderober rengöras invändigt och fönster ska putsas. Det är viktigt att inte glömma att även städa ur källar- eller vindsförråd.

RUT-avdraget gäller för både flytt och städning

En flyttstädning är krävande och skulle hyresvärden eller de som flyttar in efteråt inte godkänna städningen har de rätt att anlita en städfirma för att göra om städningen. Fakturan skickas dock till de som flyttade ut. Därför kan det vara bäst att anlita en flyttfirma redan från början. Då har man full kontroll över kostnaden. Skulle det ändå bli en anmärkning så blir det städfirman som får göra om jobbet. Bra att veta är att man som privatperson kan utnyttja RUT-avdraget på både städ- och flyttjänster, så det behöver inte bli så dyrt.

← Äldre inlägg