Inför flytten

Flyttfirma rekommenderas den som flyttar ofta i Stockholm

Än är det inte för sent att göra bostadskarriär i Stockholm. Den som vill sälja och köpa regelbundet kommer dock flytta ofta och bör anlita flyttfirma.

Även om bostadsmarknaden befinner sig i ett skakigt läge, kan man fortfarande göra bra affärer med lägenheter i Stockholm. Den som vill använda sitt boende som investeringsmöjlighet får dock vara beredd att flytta mycket ofta. Och det är viktigt att tajma in dessa flyttar efter bostadsmarknadens svängningar – inte efter när det är praktiskt att flytta.

Vissa människor som köper och säljer sina bostäder i vinstsyfte flyttar så många gånger som en gång i kvartalet. Andra flyttar åtminstone någon gång per år. Det kan bero på flera faktorer, framför allt på vilken typ av värdeökning man är ute efter. Vissa köper renoveringsobjekt och förbättrar dessa, andra förlitar sig på marknadens svängningar.

Flyttfirma värt pengarna för den som investerar i bostäder

Oavsett vilket, kan det vara klokt att anlita en flyttfirma i Stockholm till alla dessa flyttar. Annars är det lätt att de praktiska besvären med en flytt överväger den ekonomiska nyttan. Det kostar visserligen en liten slant att anlita en flyttfirma, men räknat på de arbetstimmar som annars gått åt till att packa och bära alla flyttkartonger tjänar de flesta ändå på att ta den kostnaden.

Ett tips för den som vill flytta ofta är att försöka minimera antalet ägodelar. Ett minimalistiskt hem är alltid redo för att bli fotograferat inför försäljning, och det kommer ta mindre tid för flyttfirman att genomföra flytten.

3 Jul 2023