Inför flytten

Företagsflytt - tips inför flytten

Dags att byta lokaler för ert företag? En företagsflytt handlar om en nystart och om att skapa ny energi hos de anställda. Det brukar ofta också handla om att man genom att byta lokaler kan öka sin omsättning och ta nya steg inom verksamheten.

Inte sällan så sker en företagsflytt i just detta syfte. Man har som företag ökat sin omsättning, vuxit ur sin kostym och blivit redo att ta ännu ett steg - och i och med detta så måste man antingen byta till större lokaler, eller byta till lokaler som ligger på en mer attraktiv adress.

En företagsflytt är en logistisk utmaning

Oavsett vilket: en företagsflytt ger energi - men det är också ett projekt och en gigantisk utmaning rent logistiskt. Alla som någon gång har flyttat privat vet att det handlar om något som alltid tar längre tid än vad man räknat med - och att det nästan alltid innebär några extra svängar, några extra kartonger och en massa extra arbete innan man är klar.

Exakt detsamma kan sägas om en företagsflytt, men då med tillägget att man kan multiplicera problematiken med 20. Och, som om det inte vore nog så kan man också se att en företagsflytt alltid kommer med en rejäl tidspress. Man måste flytta på utsatt datum och man måste se till att allt är på plats - installerat och klart - när personalen anländer och ska sätta igång med att arbeta.

Välj en seriös firma för en företagsflytt

Det finns idag flyttföretag som erbjuder företagsflytt som en exklusiv tjänst. En vanlig flyttfirma duger inte. Man måste se till att det finns en vana och en erfarenhet hos företaget man anlitar.

En företagsflytt kräver en minutiös planering, en inventering av allt som ska flyttas, beräkningar av kartong och emballage samt en kunskap om hur man ska få plats med allt - i exakt rätt mängd bilar. Det handlar om betydligt mer än att bara köra en lastbil mellan två olika punkter på en karta. En företagsflytt kräver en enorm kunskap om både logistik och transport.

9 Feb 2024