Inför flytten

Mäklare i Sollentuna – en lovande karriär

Om du vill jobba som mäklare i Sollentuna behöver du först samla på dig rätt utbildning. När du väl har gjort det kan det finnas ganska stora pengar att tjäna.

Den som sitter arbetslös i Sollentuna och funderar på om den skulle ta och skaffa sig ett jobb borde kanske överväga att ge sig in i mäklarbranschen. Att jobba som mäklare är ett ekonomiskt väldigt förtjänstfullt yrke – om det går bra vill säga. Det är inte ovanligt att en mäklare får mellan 20 och 30 procents provision på ett sålt objekt.

Därmed skulle en mäklare lätt kunna komma upp i en årslön på drygt en halv miljon kronor. Det är inte så illa. Men vägen dit är förstås relativt utmanande. Att vara mäklare är ett stort och hedersamt uppdrag som ställer hårda krav på yrkespersonen. Och det kan du säkert förstå med tanke på vilka livsavgörande beslut det ofta är med en bostadsaffär – för alla inblandade.

Utbildning för mäklare

Så, hur går det egentligen till för att bli mäklare i Sollentuna eller någon annanstans? Det första du måste göra är att avverka minst en tvåårig högskoleutbildning med tio veckors praktik. Inte förrän därefter har du möjlighet att bli registrerad som fastighetsmäklare.

Det ställs också krav på själva utbildningen. Den måste innehålla element som fastighetsförmedling och juridiska delar som exempelvis civilrätt och fastighetsrätt. Även fastighetsvärdering är förstås helt centralt i utbildningen för att lyckas som mäklare. Med andra ord kräver jobbet en ganska lång startsträcka – men så är det med många välbetalda arbeten.

Vill du veta mer? Mer information om mäklare på: mäklareisollentuna.se

3 Jul 2023