Inför flytten

Varför måste jag genomföra en flyttstädning?

De flesta som flyttar vill komma in direkt i den nya bostaden och sätta igång med att packa upp, ställa in saker i skåpen och börja möblera. Det är en självklarhet - man vill kunna komma in och känna att det är det nya hemmet; en bostad som ska bo i under en lång tid framöver och som man kanske betalat dyrt för.

Detta förutsätter dock att den tidigare bostadsägaren skött sin del av avtalet och genomfört en flyttstädning. Det är också något som ger svar på frågan i rubriken - du genomför en flyttstädning av den enkla anledningen att det förväntas av dig och att du genom denna också underlättar flytten för den som står redo att flytta in. Om du i din tur köpt ett hus i Sollentuna så förväntar du dig också att kunna flytta in i detta - du förväntar dig inte att tvingas börja med att städa och göra rent.

Du ska alltid städa ur bostaden

En enkel logik som bevisar varför man ska genomföra en flyttstädning och som följer devisen om att man behandlar andra som man vill bli behandlad själv. Och: flyttstädning är obligatorisk också. Det ska man inte glömma. I avtalet du skriver med köparen så står det klart och tydligt att bostaden ska vara urstädad och snygg. Där kommer man inte undan.

Faktum är att en missnöjd köpare kan ställa ekonomiska krav som en följd av utebliven - eller undermålig - flyttstädning. Dessa kan innebära att du tvingas betala en kostnad som täcker en städfirma eller att du tvingas kompensera köparen på annat sätt. Vi skulle säga att du i så fall gör bättre i att gå händelserna i förväg. Det vill säga - vet du att du inte kommer att genomföra en flyttstädning enligt konstens alla regler så ska du också låta bli. Men, du ska se till att den blir utförd och det gör du genom att boka in en städfirma.

Boka in en städfirma i Sollentuna

Att anlita en städfirma bör göras i god tid då priserna generellt sett är lägre då. Mellan tummen och pekfingret så kan det kosta runt 16-1800 kronor - inklusive moms och inklusive rut-avdrag (som du ska se till att använda) för att städa en lägenhet i Sollentuna vars yta är på 70 kvm. Det är inte jättedyrt och summan ska ställas mot den kraft och energi som behövs för att på egen hand genomföra en flyttstädning.

Du är dränerad på energi efter flytten - både mentalt och fysiskt - och att då återvända till bostaden för att städa är extremt påfrestande; något som är anledningen till att många fuskar. Se till att värdera upplevelsen av att få flytta in i en ny bostad högre. Det är värt att betala för att behålla den positiva energin genom hela flytten. Här kan du läsa mer om hur du kan boka en flyttstädning i Sollentuna: http://www.flyttstädningsollentuna.nu.

8 Oct 2018