Inför flytten

Varför anlita en städfirma?

Bor man i Malmö är det lätt att hitta en bra städfirma. Det innebär inte att man ska ta första bästa firma man hittar utan ta dig lite tid och kolla på kundomdömen, företages hemsida och så vidare för att skapa dig en bild av hur seriös den verkar. En bra städfirma är ISO-certifierade, vilket betyder att de har en kvalitetsplan som de följer för att nå upp till hälso- och miljömål som är reglerade av EU.

Anlitar man en städfirma i Malmö för sin städning ska man kunna känna sig säker på att resultatet blir bättre och går snabbare än om man utförde städningen själv. En professionell städare använder sig av de senaste städteknikerna och de bästa redskapen och vet hur man får ordentligt rent vare sig det rör sig om en enkel veckostädning eller en fullskalig flyttstädning.

Flyttstädning

Varje vecka rullar hundratals flyttlass i Malmö, och för varje lägenhet som töms krävs en ordentlig flyttstädning. En flyttstädning är det ultimata städtestet och att utföra den själv tar tid och är mycket arbetsamt. Här lönar det sig verkligen att anlita en bra städfirma för att försäkra sig om att jobbet blir ordentligt utfört. Slarvas det med flyttstädningen kan man få anmärkning av de nya bostadsinnehavarna och om mäklaren håller med kan du få bekosta en ny städning.

Detta slipper du om du anlitat en städfirma. De garanterar att arbetet blir utfört ordentligt och tar eventuella diskussioner om städningen med den nya bostadsinnehavaren och mäklaren. Se bara till att du kommit överens med städfirman om vad som ska utföras, det finns en del saker som vanligtvis inte ingår i en flyttstädning, exempelvis utomhusstädning eller tvättning av tak.

Storstädning

Att då och då anlita en städfirma för en ordentlig storstädning är väldigt skönt. En eller ett par gånger om året brukar räcka för att bostaden ska slippa bli ingrodd. Tar man bara hand om den vanliga veckostädningen med dammsugning och dammtorkning så kan det mycket väl räcka med en storstädning någon gång om året för att bostaden ska kännas fräsch året om.

Vid en storstädning läggs krut på de osynliga områdena, i bokhyllor och ovanpå hyllor och skåp exempelvis. Golv och vitvaror rengörs ordentligt och ditt hem blir verkligen skinande rent.

Hemstädning

Lever man ett hektiskt liv, vilket man ofta gör i Malmö, kan det vara svårt att hinna med att städa överhuvudtaget. Många städfirmor erbjuder därför vecko- eller månadsvis städning i ett så kallat städabonnemang. Det innebär att städpersonal kommer hem och städar i bostaden regelbundet, utifrån behov. Ofta är det samma städare som kommer varje gång, vilket borgar för både kvalitet och trygghet.

Inget att fundera över

Det är inte särskilt dyrt att anlita en städfirma i Malmö för exempelvis flyttstädning, och med RUT-avdraget har man dessutom rätt att dra av 50 procent på arbetskostnaden. Det gör flyttstädning till ett självklart val när du flyttar, och vill du leva ett mer flexibelt och harmoniskt liv kan det även vara värt att överväga att ta hjälp med storstädning då och då, eller till och med veckostädning i särskilt hektiska perioder. Kontakta en bra städfirma i Malmö idag och hör hur de kan hjälpa dig med din städning.

17 Jan 2018