Inför flytten

Välj rätt firma för företagsflytten

När ett företag ska byta lokaler är det viktigt att man är noggrann när man väljer flyttfirma. I denna artikel utgår vi ifrån att personalen på företaget inte kommer att ta hand om flyttbestyren själva utan att professionell hjälp kommer att anlitas.

Just ordet professionell är det som du ska eftersöka aktivt vid en företagsflytt och detta är tyvärr inte ett prefix som kan sättas framför alla flyttföretag. Speciellt inte om man ser till den stad där det finns flest verksamma sådana och av den anledningen så blir denna text mer relevant om du ska genomföra din företagsflytt i Stockholm.

Först och främst här; en företagsflytt och valet av flyttfirma ska alltid baseras på vad som ska flyttas. Handlar det om att du driver en minde skobutik och ska flytta så kan du förmodligen anlita vilken flyttfirma som helst i Stockholm och få ett bra jobb levererat. Har du däremot ett företag inom kontorsnäring – ja, då kommer valet av flyttfirma för din företagsflytt att behöva bli lite mer genomtänkt och stå på en stabilare grund.

Varför? Jo, av den anledningen du vare sig vill förlora tid, pengar eller viktiga dokument vid din företagsflytt och allt detta lägger du i händerna på en flyttfirma. Denna måste alltså klara av att genomföra din företagsflytt på utsatt tid. Ska den ske under helgen – ja, då måste allt också vara på plats under måndagen så att ni direkt kan komma igång med verksamheten igen.

Med nummer två – pengar – menar vi att den flyttfirma du anlitar ska kunna paketera datorer, skrivare, kopiatorer och andra känsliga maskiner som rör er verksamhet på ett säkert sätt. Går något sönder; en dator tappas – ja, då kostar det dig som företagare pengar sett till produktionen (vi förutsätter naturligtvis att du valt en flyttfirma som jobbar mot ett försäkringsbolag vid din företagsflytt). Emballering och paketering är alltså väldigt viktigt att flyttfirman har kunskap kring.

Hitta rätt flyttfirma i Stockholm

Finns det då något säkert sätt att hitta en flyttfirma i Stockholm som kan tillgodose dessa speciella behov som finns vid en företagsflytt? Ja, och det handlar om att använda sig av en beprövad metod. Du har förmodligen i Stockholm konkurrenter och kollegor inom liknande branscher som din och som någon gång har bytt lokaler (att byta lokaler är verkligen inget ovanligt bland företagare i Stockholm) och det är dem du ska ringa.

Vilken flyttfirma använde de, hur fungerade arbetet, hur mycket betalade de och – framförallt – kan de rekommendera denna även till dig?

Som ytterligare säkerhet så kan du även se till att kontakta referenser till den flyttfirma som rekommenderas. Vid en företagsflytt bör du – minst – se till att få nummer- och ringa två stycken sådana.

10 May 2017