Inför flytten

Vad lockar med Solna?

Om du precis har anlitat en flyttfirma för låta flyttlasset gå till Solna, är chansen stor att du trivs. Solna är en mycket populär kommun och del av Stockholms län. Att flytta hit från Stockholm eller någon annan del av landet är inte ovanligt. Men vad är det egentligen som lockar? Här nämner vi några av fördelarna med att flytta till Solna.

Goda kommunikationer

Solna omges av Sundbyberg och Stockholm. Att ta sig till exempelvis Stockholms innerstad tar inte mer än några minuter, beroende på var man åker ifrån. Man kommer till exempel till Fridhemsplan (Kungsholmen) på bara 3 minuter från Västra skogen med tunnelbana. Att åka in till stan med bil tar inte heller särskilt lång tid, även om det ibland kan bli köbildning under rusningstid.

Västra skogen är inte den enda tunnelbanestationen i Solna. Till exempel finns stationer även i Solna centrum och i Huvudsta. Därtill finns Solna station varifrån pendeltåget går. Även Ulriksdals station finns, som också hör till kommunen.

Expansivt

Solna växer så det knakar. På kort tid har flertalet nya områden dykt upp. Jobbar man på flyttfirma i Solna har man säkerligen mycket att göra. Ett exempel på ett område som har dykt upp på senare år är Järvastaden, som idag har både bostadsrätter och hyresrätter för tusentals människor. Det är inte ovanligt att man ser en bil från en flyttfirma köra ut från eller in i området – inflyttningen pågår ständigt. Ett annat område som byggs är Hagastaden, som förväntas inhysa många människor och butiker.

Aktiviteter

När din favoritartist kommer till Sverige behöver du inte ta dig särskilt långt för att se honom eller henne – Friends Arena, i Arenastaden, har sedan den byggdes varit plats för flera världsartisters besök i Sverige. Vidare är det nationalarena för herrlandslaget i fotboll samt hemma-arena för klubben AIK.

Alldeles intill Friends Arena finns nybyggda Mall of Scandinavia, som är Nordens största galleria. Här finns bland annat mängder av restauranger, butiker och en biograf, fördelat på flera våningar. Arenastaden som stadsdel är mycket attraktiv – men kolla bostadspriserna innan du bokar en flyttfirma. Ofta är de väldigt höga i området.

Låg skatt

Solna kommun har en av landets lägsta skattesatser (29.20). Det här blir tydligt i bostadsområden som Järva som sträcker sig från Solna ut till Sundbyberg. Bor du här är det möjligt att du betalar lägre skatt än din granne. Ett par med en inkomst på 28 000 kronor var i Sundbyberg, skulle kunna få tusenlappar mer att röra sig med om de flyttar några meter över gränsen till Solna.

25 Oct 2017