Inför flytten

Vad innebär en kontorsflytt?

Vad är viktigt att tänka på vid en kontorsflytt i Stockholm? Hur tar man in offerter? Vad kan man förvänta sig ska ingå i priset? Här presenteras ett par smarta tips för er som ska byta kontorsbyggnad.

Anledningarna kan vara många, men nästan alla företag ställs förr eller senare inför faktum, det är dags att se sig om efter nya lokaler. Många associerar flytt med bekymmer. Man tror att det är krångligt, dyrt och överlag ganska jobbigt. Men det behöver det absolut inte vara. För att lyckas med en smidig flytt måste man göra ett ordentligt förarbete. För att den fysiska flytten ska kunna flyta på bra och kännas värdefull för företagets anställda gäller det att börja med förarbetet i tid. Kanske är det bara företagets dokumentlådor och datorer ni vill ta med er? Kanske innebär flytten av kontoret att ni säljer av eller byter in alla möbler? Det är viktigt att kunna formulera sina behov innan man går vidare och begär in offerter.

Inplastad stol och kartonger

Hur många offerter ska man ta in?

Har man gjort det viktiga och tidskrävande förarbetet och verkligen funderat ut exakt vad det är man vill ha hjälp med så ska det räcka med att kontakta ett mindre antal firmor. Kom ihåg att många firmor är specialiserade på olika typer av flyttar. Kanske vill ni ta tillfället i akt och uppgradera inventarierna? Då är det bäst att ta kontakt med en firma som också kan erbjuda hjälp med inköp av ny inredning. Om återvinning är viktigt för ert företag så bör ni fundera på att kontakta en firma som kan fräscha till era nuvarande möbler. Kanske är det bara tyget som behöver bytas ut på en kontorsstol. Flyttfirmor är bra på att marknadsföra sig på internet så det är enkelt att få fatt i det man söker. Om man vet vad man letar efter.

Från ett ställe till ett annat

Det är sällan allt går precis enligt planerna. Men det är en del av processen och vid en kontorsflytt är det viktigt att kommunicera varje steg till sina medarbetare. Nya rutiner och att hitta sin plats kan ta sin tid. Det gäller att hålla motivationen uppe och låta flytten bli ett roligt äventyr som hela personalstyrkan känner sig delaktig i. En kontorsflytt kan bli exakt den nytändning som ett företag behöver. Ny utsikt, nya gardiner, en annan kaffebryggare. Man ska aldrig underskatta de små detaljernas betydelse. Gör kontorsflytten till ett roligt äventyr. 

21 Feb 2020