Inför flytten

Tjuvstarta med flyttstädningen

En flyttstädning är inget litet projekt och det gäller därför att börja i god tid. Alla ytskikt, garderober, skåp, lådor, fönster, spis, ugn, kyl, frys och avlopp måste städas och rengöras.

Det tar lång tid att städa en hel bostad och ska man städa själv utan hjälp från en städfirma bör man helst börja redan innan man flyttat ut. Balkong, fönster och förråd är sådant som kan rengöras och städas innan flyttlasset går. I samband med att man tömmer och packar ner innehållet i skåp, lådor och garderober kan även dessa rengöras. Kan man dessutom tänka sig att leva på hämtmat den sista tiden går det även att tjuvstarta med rengöringen av spis och ugn och kanske även kyl och frys. Det många ofta glömmer är att tavelkrokar, spik och skruvar, för sådant som suttit på väggen, också måste avlägsnas och hålen sättas igen med spackel. Detta är också något som man kan göra redan innan man har flyttat ut.

Använd rut-avdraget och anlita en flyttfirma

En professionell flyttstädning i Karlstad kostar oftast inte så mycket som man tror, tack vare RUT-avdraget. Då slipper man också oroa sig för om man har glömt något och kan istället ägna sig åt att packa upp och komma till rätta i den nya lyan. Många städfirmor har också något som kallas nöjd kund-garanti, vilket innebär att de städar om och rättar ifall att det skulle komma klagomål på städningen. På så vis riskerar man inte att få några oväntade extra utgifter och fakturor.

23 Mar 2021