Inför flytten

Tänk på detta innan flytten

Ska du flytta? Det är ju många som flyttar när det blir nya terminer, nytt år och nya starter i folks liv. När man ska flytta är det så många saker som man ska tänka igenom och helst inte glömma bort. Har du adressändrat elen, bredbandet och har du meddelat ändrad adress till alla försäkringsbolag och leverantörer som sänder sina fakturor till dig?

Förutom det uppenbara att man måste få tag i jobb, skola och dagis till alla i familjen, behöver man hitta alla de tjänster och produkter som du kommer att behöva på det nya stället. Det gäller särskilt om det är en villa som man bor i, eller ska flytta in i. Då behöver man hitta alla viktig hantverkare, rörmokare, snickare, murare och golvläggare. Sedan behöver man hitta sin nya frisör, mataffär, apotek och så vidare. Men först måste flytten klaras av och helst på ett så smidigt sätt som möjligt. Här presenterar vi en check-lista som ska hjälpa dig komma ihåg allt.

Kom ihåg-lista

  1. Boka flyttfirma eller flyttbil så snart som du vet vilket datum som du ska flytta. Det brukar vara fullt just under början eller i slutet av månaderna (spelar inte så stor roll vilken månad). Alla vill flytta under samma period under månaden; i slutet eller början på månaden. Därför är det en huggsexa om du får tag i en flyttbil eller flyttfirma just när du behöver en som mest.
  2. Boka flyttstädning av bostaden. Det är mycket viktigt att även boka in en städfirma som kan komma och städa rent hela bostaden så att även nästa bostadsägare eller hyresvärd godkänner flyttstädningen. Den ska ju inte lämna kvar den minsta fläck eller smuts när den är klar.
  3. Har du packlådor? Du kommer att behöva mellan 40-50 packlådor om du har en bostad på 100 kvadratmeter, och är mellan 3-4 personer som ska flytta. Kanske du behöver fler.
  4. Börja packa så tidigt som möjligt och märk alla lådor och skriv till exempel i vilket rum de ska ställas på det nya stället. Packa först alla saker som finns i garaget, förrådet och längst in i garderoberna, sådana saker som du inte behöver varje dag och som du heller inte kommer att behöva först när du flyttar in. På så sätt glömmer du inte att packa varken garaget eller förrådet, och kan till och med börja städa där innan du packar ner resten av bohaget. På så sätt slipper du bekymra dig för att inte garaget eller förrådet inte är städat.
  5. Adressändra alla leverantörer som finns till bostaden; bredband, sopor, el, försäkring och så vidare. Snart är du klar inför flytten!

Funderar du på att anlita en bra flyttfirma? Läs då mer på: flyttfirmaeskilstuna.se

22 Jan 2020