Inför flytten

Ta professionell hjälp med tungtransport

Dags att flytta båten, bilen eller värmepumpen? Tungtransport innebär alltid en massa utmaningar där varje litet misslyckande kan få förödande konsekvenser och där man dels kan se personskador, men även skador på det som ska lyftas och transporteras - och på tredje part som en följd av att man befinner sig på allmänna vägar.

Att utföra tunga lyft innebär i sig en utmaning som kräver speciella kunskaper och - i de flesta fall - speciella maskiner. Det andra steget - en tungtransport - som sker i syfte att flytta det tunga föremålet från punkt A till punkt B är lika vanskligt det: man behöver rätt typ av kranbil, man behöver rätt kunskaper om hur denna ska surras fast och man kan även komma att behöva speciella tillstånd innan man ger sig ut på vägarna. Återstår sedan gör även att föremålet också ska lyftas av och sättas på plats i den andra lokalen.

Oavsett om det handlar om en båt du som privatperson ska flytta eller om det handlar om att ditt företag investerat i en ny, tung maskin som ska på plats i era lokaler så är det projekt som bör skötas av ett professionellt företag inom tunghantering och tungtransport. Av den enkla anledningen att jobbet genom detta sker med mindre risker, att det blir effektivare och att det du äger - eller har investerat i - hålls intakt och inte går sönder.

Utbildning viktig vid tungtransport

Ser man till tung lyft och tungtransport så är det avgörande att se över vilken utbildning företaget man anlitar har. Safe Construction är en utbildning som borgar för säkerhet, kvalitet och en riskmedvetenhet som i sin tur innebär att företaget hela tiden kan jobba effektivare - men utan att fuska.

Detta i kombination med att man har rätt maskiner, fordon och utrustning är definitivt något som gör skillnad. Som beställare bör du alltid kolla upp att företaget verkligen har en adekvat utbildning för att hjälpa dig med din tungtransport eller ditt tunga lyft.

28 May 2023