Inför flytten

Ta hjälp med flyttstädning i Linköping

Många som flyttar från eller inom Linköping väljer idag att ta hjälp med flyttstädning Det är idag betydligt vanligare att ta hjälp med flyttstädning än tidigare, och det finns många orsaker till det. En är att människor generellt har blivit lite petigare kring flyttstädningen. Att köpa ett hus eller en lägenhet är idag oerhört dyrt, och man förväntar sig när man får tillträde till sin nya bostad att den ska vara minutiöst städad, allt annat tolkas som ett tecken på att någon håller på att försöka lura en.

En annan orsak är så klart att människor helt enkelt inte har tid att utföra en hel flyttstädning, särskilt med tanke på de höga kraven, Man väljer i stället att anlita proffs för jobbet, och det finns många städfirmor i Linköping som erbjuder förstklassig och billig flyttstädning. Och här kommer vi in på ytterligare en orsak till att så många väljer att ta hjälp med flyttstädningen: priset. Sedan RUT-avdraget infördes, som ger rätt att dra av 50% av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, har det blivit billigt att ta hjälp med flyttstädning, både i Linköping och i hela Sverige.

Varför ska man ta hjälp med flyttstädning?

För de flesta som anlitar flyttstädning handlar det om att man vill prioritera annat i flytten, som att packa upp i den nya bostaden, lämna tillbaka flyttbilen, äta lite pizza med vännerna och pusta ut. Tidsbrist spelar stor roll; man kanske har valt att flytta ut och in på samma dag, och det är bråttom innan nycklarna ska överlämnas. Flyttstädningen går fortare om en professionell städfirma får utföra jobbet. Att köpa flyttstädning är att köpa sig tid och sinnesfrid, för många räcker det som argument.

Vad ingår i en flyttstädning?

Att flyttstäda är det största man kan råka ut för i städväg. Det handlar om att få en bostad helt fri från fett, damm och smuts, och det är inget litet företag. Generellt är vi i Linköping och i Sverige i stort för dåliga på den regelbundna underhållsstädningen, framför allt när det handlar om att ta på djupet. Hur ofta städar vi egentligen bakom spisen, eller rengör under badkaret?

När flyttstädningen ska utföras handlar det om att rengöra områden som kanske inte varit rena sedan man själv flyttade in, till exempel bakom kylskåpet. Alla väggar, golv och tak, lister, trösklar, skåpluckor och alla andra ytor ska rengöras, och alla skåp och garderober ska göras helt rena. I golvbrunn och i avlopp, på toaletterna krävs avkalkning och noggrann rengöring. För den som är intresserad av en utförlig lista av allt man kan kräva av en flyttstädning finns många checklistor. En som ofta används i överlåtelsekontrakt är Mäklarsamfundets lista, som finns på deras hemsida.

Vad kostar en flyttstädning i Linköping?

För en så utförlig städning tänker man sig kanske att en flyttstädning måste gå på en herrans massa pengar. Men faktum är att tack var RUT-avdraget och den hårda konkurrensen om städjobben i Linköping så landar priserna ofta långt under det man tänker sig. Till exempel kostar professionell flyttstädning av en fyra på drygt 90kvm endast strax över tretusen kronor, och då är det ett jobb som kan ta en hel dag att utföra. Då ingår dessutom garanti och ansvarsförsäkring på jobbet. Skulle du eller den som flyttar in vara missnöjd med jobbet, så städar firman helt enkelt om utan extra kostnad.

Flyttstädning är mycket prisvärt i Linköping, och det är en stor anledning till att det numera har blivit så otroligt populärt. Söker du efter en flyttstädning som du kan anlita i Linköping? Här kan du läsa mer. Klicka då på denna länk.

30 Oct 2018