Inför flytten

Stress, städning och elände

Ingen kan påstå annat än att en bostadsflytt är positiv. Nystart och fin ny bostad. Ingen kan heller förneka att det drar med sig elände - som städning. Noggrann städning på tid? Verkligen?

Nej, bara nej. Att städa är inte kul. Ingen kan rimligen uppskatta att håva upp damm och andra onämnbara ting man försökt förtränga finns i den egna bostaden. Ingen kan finna något lustigt i att dessutom utföra dessa handlingar i ett antal mycket underliga kroppsställningar. Troligen kommer de längre fram i livet resultera i diskbråck och värk på pinsamma ställen och vid olämpliga tillfällen.

En egendomlighet är att samma känsla och symptom inte omedelbart infinner sig om man utför samma arbete yrkesmässigt eller åt någon annan. Naturligtvis kan man få obehagliga symptom och besvär efter många års yrkesstädande, men jobbet är inte tråkigt på samma sätt. Det är ens yrke och man får betalt. Och att hjälpa vänner kan ha sin charm.

Varför är just flyttstäd en riktig pärs?

Det finns två anledningar - minst - till att flyttstädning är en speciell sorts självtortyr. Den ena handlar om tid och den andra berör noggrannhet.

Ingen av oss lär helt ha missat detta med veckostädning, eller städning generellt. Människor trivs bättre och mår bättre i städade hem. Vi vill ha bort smulor, skräp och hår från husdjur och dammtussar i största allmänhet. Vi längtar efter frånvaron av suspekta intorkade fläckar på golv och plana ytor. Vi uppskattar att kunna se ut genom våra fönster. Badrum och kök ska vi inte tala om - fläckar och smuts på just de ställena framkallar lätt illamående.

Tidsaspekten. Flyttstäd är en veckostäd x10 som måste genomföras på någon dag, vanligen. Medan man håller på med en flytt. Inget mer behövs sägas.

La dolce vita med flyttstäd

Det är en fantastisk känsla av lättnad som går genom kroppen när man kan stänga dörren till det gamla och bara gå. Nyckeln hamnar hos en firma med kompetens och alla de rätta förutsättningarna för att göra jobbet bra. Själv tar du dig till nya boendet och börjar möblera och packa upp. Inte en tanke behövs på att återvända och skrubba ur golvventiler eller ugn.

Den lyckliga person som flyttar in i ditt gamla boende får njuta av en bostad som är ren på riktigt. Inga amatörmässiga försök till fönstertvätt. De kommer titta och tro att fönsterrutorna är borttagna, snarare.

När du vill spara på orken utan att spara på städningen väljer du flyttstädning! Läs mer på denna hemsida: flyttstädigöteborg.se

19 Oct 2020