Inför flytten

Smidigt och billigt med flyttstädning i Stockholm

Det blir allt vanligare att anlita en städfirma för flyttstädning i Stockholm. Eftersom marknaden för flyttstädning är så stor i Stockholm med sin svåra bostadssituation, finns många aktörer, vilket pressar priserna. Ett lågt pris behöver inte alls betyda dålig kvalitet på städningen eller oseriösa företag, även om risken alltid finns för att råka ut för sådana om man inte ser upp. De flesta städfirmor i Stockholm är duktiga och seriösa firmor som helt enkelt försöker hålla så hög kvalitet som möjligt till ett så lågt pris som möjligt. Det är med andra ord köparens marknad när det kommer till flyttstädning i Stockholm.

Att flyttstäda är tungt och kräver noggrannhet

Tidigare sågs flyttstädning ofta som ett nödvändigt ont, något man var tvungen att göra eftersom det ingick i kontraktet, men helst skulle sluppit. Och att flyttstäda en bostad är verkligen ett tungt jobb som kräver både uthållighet och noggrannhet. Men i takt med att priserna på flyttstädning sjunkit, mycket beroende på RUT-avdraget (50% av arbetskostnaden), har allt fler insett hur mycket man faktiskt vinner på att anlita hjälp med flyttstädningen i Stockholm.

Gör något bättre med tiden

Att flyttstäda en normalstor trea tar minst en dag om man är själv, en halv om man är två. Det är tid som man i stället kan lägga på att komma i ordning i den nya bostaden. Genom att anlita ett städföretag som får ta hand om flyttstädningen frigör man tid, behöver inte stressa och säkerställer dessutom att flyttstädningen verkligen blir professionellt utförd. Det senaste är viktigt, eftersom kraven är höga på flyttstädning och folk generellt är ganska noga med hur städningen är utförd. Inte så konstigt, med tanke på bostadspriserna i Stockholm Ingen har lust att betala fem miljoner för en lägenhet som på inflyttningsdagen är dammig, smutsig och luktar illa.

Att slarva funkar inte vid flyttstädning

Den som inte flyttstädar ordentligt, det vill säga enligt vad som står i överlåtelsekontraktet, får räkna med att bekosta en flyttstädning som köparen beställer. Det är pengar som känns trist att lägga ut, när man redan städat en gång. Men det finns inga genvägar när det gäller flyttstädning. Det går inte att slarva, för det är inte man själv som ska ha överseende med städningen utan den nya ägaren som faktiskt, i och med att det står i kontraktet, betalat för att städningen ska utföras. Lika bra då att ta in en städfirma från början och se till att jobbet blir gjort.

Garanti på städningen med städfirma

Det finns många fördelar med att anlita en städfirma för flyttstädning, utöver att det är billigt i Stockholm. Med en städfirma blir bostaden städad av proffs, som använder skonsamma produkter och de senaste teknikerna för städning. Du kan lämna nycklarna till dem när du flyttar ut, och återfå den i god tid innan det är dags att överlämna dem till den nya ägaren. Dessutom lämnar en städfirma garanti på utfört arbete, Om säljaren inte är nöjd, och kan visa på att städningen inte uppfyller vad som står i kontraktet, är det upp till städfirman att antingen åtgärda felen eller betala tillbaka pengarna till dig så att du kan ta in en annan städfirma.

Här kan du läsa mer om hur en flyttstädning utförs.

21 Jan 2019