Inför flytten

Ska du flytta i Helsingborg?

Är det dags för en flytt i Helsingborg? Denna underbara stad vid Sveriges sydvästkust mot Danmark och Helsingör. Vad behövs till en flytt från den ena bostaden till den andra? Vad är viktigt att komma ihåg? Här går vi igenom några praktiska tips inför en flytt i Helsingborg.

  1. Boka flyttbil/flyttfirma och flyttstädning – det är bäst att bestämma tidigt för om man ska flytta själv, eller om man ska ta hjälp av en flyttfirma. Ska man flytta själv kan man behöva boka en flyttbil. Gör detta tidigt då det kan bli svårt senare att få en flyttbil precis när man behöver det. Det är på liknande sätt med en flyttfirma; boka in den så snabbt som möjligt så att du får den tid som du vill flytta.
  2. Packningen – när du väl har fått veta tidpunkt för flytten kan man sedan börja packa ner bostaden. Det är en bra idé att börja med alla saker som finns i förråd och garage. Det är nämligen sällan man behöver de sakerna, det är oftast därför som de är i garaget och förrådet. På så sätt slipper man glömma bort de saker som man har stuvat undan. På samma sätt kan man börja med sakerna i garderoberna, längst in. Börjar man packa dem, vet man att man inte glömmer dem. 
  3. Sälj, skänk bort eller släng sådant du inte vill ha med – en bra sak när man flyttar, är att man bir tvungen att gå igenom alla ens saker. Vill man verkligen ha sakerna kvar? Vad behöver man ha, egentligen? Om man märker att det är en del som man varken behöver eller vill ha kvar, kan man sälja, ge bort eller slänga allt det som man inte vill behålla.
  4. Skruva isär möbler – När man väl vet vad man vill behåla, kan man börja med att skruva isär möbler. Alla går kanske inte att skruva isär, men de som går, är bra att skruva isär då de blir lättare att bära. Har man kvar kartongerna kan man utnyttja dem och lägga dem i kartongerna för lättare transport.
  5. Flyttstädning i tom bostad – sedan är det dags för en rejäl flyttstädning när väl det mesta är undanpackat och isärskruvat. Det är lättare att flyttstäda en tom bostad än om det är en massa saker kvar. Anlita en pålitlig städfirma till flyttstädnigen. Behöver du någon som du kan anlita oberoend var i Sverige som du ska flytta till? Här kan du i så fall läsa mer.
10 Sep 2019