Inför flytten

Så skaffar du flyttstädning på Kungsholmen

Den nuvarande bostadsmarknaden har blivit långsammare. Under de senaste 10 åren har olika aktörer på bostadsmarknaden befarat att marknaden ska kylas ner, och har de inte varit oroliga för det, har de befarat en marknadsbubbla som när som helst kan spricka. Som tur har de som varit rädda för detta, hittills haft fel.

Det har varken spruckit några bubblor på fastighetsmarknaden eller kylts ner. Däremot har sälj- och köpprocesserna blivit långsammare. Det tar allt längre tid för en säljare att få sin bostad såld. Men när det väl händer, så är det ungefär samma priser som förut. Det är inte många bostadspriser som har gått ner, fortfarande kostar en etta eller tvåa ungefär 2 miljoner kronor i centrala Stockholm, och en villa på cirka 100 kvadratmeter cirka 5 miljoner kronor ute i Stockholms förort.

Många gör bostadskarriär

Vi är många som vill ha bostäder i storstäderna. De höga priserna på bostäder har att göra med tillgång och efterfrågan. Ju lägre tillgång och desto större efterfrågan är, i förhållande till tillgången på bostäder, höjs priset – och tvärtom.

Så, vi är för många som saknar bostad i förhållande till hur många sådana som är tillgängliga i Stockholm. Bäst tur att få just en sådan bostad som man önskar sig är de som har en lägenhet när de flyttar hemifrån som ligger i ett attraktivt område i Stockholm.

Först flyttar man ihop...

När man sedan hittar en partner som man är kär i och som man vill leva tillsammans med kan man byta bostad så att man får en alltmer attraktiv bostad närmare centrum. Arbetar man heltid har man till sist råd med att köpa en bostad ganska nära centrala Stockholm.

Om man sedan får barn, kanske man inte alls vill bo kvar i centrala Stockholm, utan vill att barnen ska kunna springa ut och in i en egen villa. Då är det läge att sälja bostaden och har då oftast råd att köpa en villa u någon förort.

Sedan flyttar barnen ut...

När deras barn sedan är stora nog för att flytta hemifrån lär de göra en liknande bostadskarriär när de är stora. På så sätt gör de förmodligen samma slags bostadskarriär som deras föräldrar gjorde när de var i samma ålder.

Så om du är en av dem som har gjort en sådan bostadskarriär i Stockholm, kanske du har behov av att flytta från Kungsholmen. Kanske det är dags att köpa sig en villa i förorten? Då kommer du att behöva en flyttstädning på Kungsholmen innan du är klar och kan flytta därifrån.

10 Jun 2019