Inför flytten

Kom ihåg allt detta när du flyttstädar

Är det dags att flytta? Det är många saker som ska ordnas innan du är klar med den. Dels ska du först packa ihop alla dina saker, slänga det som du inte vill ha med dig, dels ska du städa igenom hela bostaden innan flytten är helt klar. Med flyttstädning menas att man ska rengöa bostaden från golv till tak, vilket innebär precis det. Allt ska vara rent innan flyttstädningen är godkänd på riktigt.

För en del är det enda sättet att bli av med saker genom att flytta. Det brukar innebära en radikal genomstädning av ens saker nör man ska göra avvägningen om sakerna är värda att packa ner eller slängas. Det är på så sätt riktigt nyttigt att flytta då och då. 

Kom ihåg allt detta när du flyttstädar

När man åtar sig en så stor sak som att flyttstäda, och som vi redan har gått igenom innebär det att man rengör precis hela bostaden innan flytten är helt klar. Då kan det lätt hända att man glömmer de där viktiga detaljerna. Därför påminner vi här om de viktiga detaljerna som inte får glömmas när man flyttstädar.

Alla lister

Alla lister bör rengöras, något som man inte bruakr behöva bry sig om när man veckostädar. Därför är det så viktigt att komma ihåpg dem när det är dags att flyttstäda. Här gäller det inte bara golvlister, kanske mnågot man kommer ihåg att rengöra då och då. Här gällr även alla fönster- och dörrlister. För att komma åt fönsterlisterna bör du öppna mellanglaset i fönstret. Torka rent allt som är mellan fönsterglasen.

Ovanpå dörrar

Det är lätt att missa att rengöa ovanpå alla dörrar när man städar. Oftast ser man ju inte hur till exempel skåpdörrarna ser ut ovanpå. Man rengör själva skåpdörrarna och missar att rengöra ovanpå skådörrar, och andra dörrar. Gå igenom alla dörrar och torka ovanpå dem, då vet du att inte har missat dem.

Alla fönster- och dörrkarmar och ovan på dem

Här är det egentliglen samma sak som ovanpå dörrarna. Man ser dem inte och ser inte hur de ser ut och missar dem ofta. Här rekommenderar vi att bara gå igenom alla dörrkarmar, och fönster- och dörrkarmar och rengöra ovanpå dem.

Alla ventiler

Gå igenom alla ventiler som du har i de olika rummen. Genom att ägna dig åt att rengöra endast dem vet du att du inte har missat dem. Spray rengöringsmedel på en trasar och torka igenom hela ventilerna. Torka sedan torrt med en pappershandduk.

Element och bakom dem

Rengör alla element. Börja ovanifrån och torka hela elementen. Det finns hakar bakom elementen som du bör lossa på för att komma åt och rengöra bakom dem. Dammsug och ta till enxempel en flaskborste, spruta på rengöringsmedel och ta bort allt damm och smuts. Haka sedan tillbaka elementen.

Under tvätt- och diskmaskin och bakom dem

Den är lätt att gölmma att att rengöra bakom och under disk- och tvättmaskiner. Även spisen bör rengöras både bakom och under för att det ska blir en godkänd flyttstädning.

Under diskhon

Det är lätt att man endast rengör diskhon, men glömmer att rengöra även under den. Spraya på med rengöringsmedel. Låt verka en stund och torka sedan rent allt utrymme under diskhon med en mjuk svamp. Torka sedan torrt med en trasa.

Tyckte du att detta var för mågna detaljer att komma ihåg, finns det helt andra alternativ när det kommer till riktigt perfekt flyttstädning. Det är till exempel att anlita en städfirma som gör flyttstädningen åt dig. Läs mer här om hur du kan anlita en städfirma som utför flyttstädning i Norrtälje på: http://www.flyttstädningnorrtälje.biz.

20 Jun 2018