Inför flytten

RUT-tjänsterna riktiga framgångssagor

Man måste ändå kalla det statliga bidraget som utgår för varje hushåll som anlitar någon av tjänsterna som berättigar till skatteavdrag för ett framgångsrikt recept. Dels ville politikerna med bidraget se till att städa upp bland städfirmorna som gärna ville ta betalt med svarta pengar. Dels ville politikerna att företag som kunde erbjuda städtjänster, barnpassningstjänster, trädgårds- och reparationstjänster en chans att etablera sig på marknaden. Hushåll som har anlitat tjänsterna har verkligen inte sparat på krutet.

En miljard i RUT-avdrag

Så mycket som en miljard kronor använde hushållen på att anlita någon av dessa tjänster. Och företagen som erbjöd dessa tjänster såg en ordentlig ökning i efterfrågan av dessa tjänster. Nytt för i år är att i stället för att kunna dra av RUT-avdrag enbart på flyttstädning, till exempel kan man numera dra av för hela tjänsten med att flytta hela bohaget. Du kan anlita en flyttfirma att komma hem till dig och packa alla dina saker, packa upp dem, flytta och bära allt och dessutom flyttstäda och du får dra av som mest 30 procent av arbetskostnaden och som mest 25.000 kronor per år och per person.

Andra tillåtna tjänster är trädgårdsskötsel, tvättning, reparationer av vitvaror och IT-utrustning, det vill säga datorer, servrar, routers och annat som hör till internet och datorer. Du får också dra av som du anlitar någon som hämtar eller lämnar barn på skola och förskola, som utför hemtjänster, som skottar snö på vintern bland annat.

Så kan man anlita hemstädning i Täby

Bor man i Stockholm med dess förorter är det lätt att hitta rätta företagen för dessa hushållsnära tjänster, såsom både hemstädning och flyttstädning. Bor man i Täby finns det något enstaka företag som kan erbjuda denna typ av tjänst. Många av de företag som erbjuder flyttstädning eller hemstädning kan även erbjuda annan typ av städning, såsom till exempel kontorsstädning eller byggtjänster, då de kommer hem och renoverar badrum eller kök.

Hemstädning det som har vuixit mest

Inom hemstädning är det den tjänsten som har efterfrågats mest. Men även flyttstädningen har sett en klar tillväxt. Många har dragit sig för att utnyttja flyttjänster, eftersom det tidigare bara har varit själva städningen som har avrit avdragsgill, men i år har man utökat avdragen till att omfatta även hela flyttjänsten, vilket troligtvis kommer att öka efterfrågan på hela flyttjänsten i år. Det är ett rejält avdrag att kunna dra av 30 procent av priset. För äldre får de dra av mer än 25.000, de får dra av det dubbla beloppet per person och år. Lär mer om flyttstädning i Täby på: https://www.flyttstädningtäby.nu

18 May 2018