Inför flytten

Renovera innan visning för lättaste sälj av bostad

Den som har hängt med i de senaste nyheterna vet att för att få nya lån, från och med i år har bankerna numera krav på amorteringar på de lkpån som de beviljar. Det är ju inte bankernas fel, detta har våra politiker bestämt om, vilket är incitament för oss låntagare att se till att inte skuldsätta oss mer än vad vi kan betala tillbaka och slippa våra skulder. Detta amorteringskrav har gjort att försäljningen av bostäder har dragit ut på tiden. Köparna har blivit mer försiktiga, vilket har lett till längre säljtider. Och den som vet något om att sälja objekt vet att långa tider att sälja är inte bra för affärerna. Ju längre tid det tar att sälja något, desto osäkrare är affären. Det är köparnas marknad just nu, vilket har lett till att många som vill sälja sin bostad, får tänka både en och två gånger. 

Därför ska du renovera innan visning

Har du en lägenhet, hus eller bostad som du vill sälja och har svårt att hitta en köpare, varför inte passa på att renovera innan du lägger ut den på nätet, eller mäklarens hemsida. Ju snyggare den är, desto större chans att den står sig i konkurrensen med de andra objekt som mäklaren ska sälja.

Du kan gott och väl ta hjälp av en inredare som kommer hem till dig och bedömer ditt behov av renovering, alternativt, som tar hand om renoveringen åt dig. Om du beslutar att renovera själv, blir inte kostnaden så stor. Det kan kosta en hel del om du beslutar dig för att ta hjälp av inredaren. Däremot vet du med största sannolikhet att om du låter inredaren hjälpa dig blir det snyggt.

Anlita en målare i Stockholm

Men du kan få det minst lika snyggt om du anlitar en målare i Stockholm som kan hjälpa dig. Det viktigaste är att du ser på ditt hem med kritiska ögon. Särskilt om du har rum som inte har fått någon ny tapet, eller golv på flera år. Att renovera hemma innan en försäljning lyfter hela värdet på bostaden och du kan få ett högre pris. De flesta som vill köpa ett hus vill veta att de inte behöver renovera de första åren. För dem är det en stor utgift att köpa en ny lägenhet eller nytt hus i sig.

Skapa en känsla hos spekulanterna

Dessutom, även om köparna skulle vilja göra om huset, gör du det mer attraktivt. För köparna handlar det till stor del om känslor. Man vill kunna känna att huset kan bli deras och det kan det bara om de känner att det attraherar dem och tilltalar deras smak och stil. Det är därför det är bra att hjälp av en inredare, som vet vilka färger som attraherar och som får potentiella köpare att känna att de skulle vilja höra bostaden till sina hem. Ju fler som känner så, desto fler spekulanter och ju fler spekulanter, desto högre pris och större chans till affär. Läs mer här om hur du kan anlita en målare i Stockholm på: http://www.målarestockholm.biz.

25 Jun 2018