Inför flytten

Olika flyttjänster

En flytt är ofta stressig och då är det viktigt att man har en flyttfirma som man känner sig trygg med. Men hur hittar man en pålitlig flyttfirma? Det finns ju så många att välja mellan där ute.

De flesta som ska flytta väljer att ta hjälp av en flyttfirma. Sedan rut-avdraget infördes är det inte längre särskilt dyrt att anlita flytthjälp och antalet flyttfirmor har formligen exploderat. Många av dem erbjuder även andra tjänster kopplade till själva flytten som exempelvis packning och uppackning av själva bohaget, flyttstädning och magasinering. Det går alltså att få hjälp med allt som har med flytten att göra om man vill. Men vill man ändå packa själv är det många flyttfirmor som också levererar flyttkartonger och förpackningsmaterial ända fram till dörren.

Hur väljer man flyttfirma?

Det kan vara svårt att välja flyttfirma och givetvis vill man ha en som är både bra och pålitlig. Priserna mellan olika flyttfirmor varierar också stort och det går att få flytthjälp till ett riktigt lågt pris. Men en flytt kan inte kosta hur lite som helst och ett lågt pris är ofta en indikation på en mindre lyckad aktör. En seriös flyttfirma betalar skatt, har ordentliga försäkringar, och betalar även sina anställda bra löner. Man kan enkelt kontrollera ett företag hos Skatteverket och se om de har registreringsbevis och betalar skatt. Ett annat sätt att hitta en pålitlig flyttfirma är att fråga vänner och bekanta om tips. Man kan även kontakta en flyttfirma på Södermalm och be om både en offert och referenser.

26 May 2021