Inför flytten

När man vill renovera inför flytten till Uppsala

En snabb sökning på hemnet.se visar att det finns ett och annat hus i Uppsala som kan gå för högst 3 miljoner. Kan man tänka sig bo en bit från Uppsala och köpa ett lite äldre hus finns det många sådana hus till salu. Vi valde 3 miljoner som högsta pris eftersom det brukar vara det pris man har råd med om man har en medelstor inkomst på cirka 25.000 kronor i månaden innan skatt. Är man två med den nivån på lönen har man råd med ett sådant hus. Köper man ett äldre hus i den prisklassen brukar man behöva renovera huset. Bäst är det ju om man är någorlunda händig själv och kan göra lättare renoveringar som tapetsering och ommålning. Vill man däremot skaffa ett nytt kök eller badrum är det bäst att anlita proffs till det.

  

Så hittar du en professionell snickare                  

Bland det allra bästa sättet att hitta en professionell snickare för snickeriarbeten hemma är att man googlar snickare Uppsala. Gör du det lär du få förslag på kring 100-tal snickare som kan renovera kök och/eller badrum åt dig i Uppsala. Du kan enkelt ringa dem, eller mejla och be om offert och referenser. En duktig snickare bör ha bra referenser, annars är det något konstigt med den snickaren. Referenser säger en hel del om hur han eller hon arbetar; duktigt och noggrannt eller slarvigt och halvfärdigt. Man ser faktiskt en hel del snickare som inte gör arbetet särskilt bra och det är tragiskt. Att få en snickare som snickrar köksskåp och lägger kakel som är noggrannt utfört är mycket viktigt. Genom att rusta upp det äldre huset får du en bra höjning av husets standard och är viktigt för trivseln i huset i Uppsala.

Viktigt med erfarenhet

Vikten av att hitta en erfaren snickare kan inte nog betonas. En erfaren snickare kan göra praktiska lösningar på olika problem och kan komma med bra tips och råd. Här vill vi också påpeka vikten av att en snickare som du anlitar arbetar på ett miljövänligt sätt och söker lösningar som tar hänsyn till klimatet och miljön. Att arbeta miljömedvetet innebär bland annat att arbeta med miljövänliga material. Kanske återvinna material som går att återvinna. Inte använda plastiga färger, utan använder sig av miljövänliga linoljefärger. En miljömedveten snickare ser till att hantera avfall på ett miiljövänligt sätt. Det finns snickare som ser till att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001.

8 Jul 2018