Inför flytten

När familjen blir större

Dags att flytta till annat boende? Längtar du att packa och bära allt, eller är du bekväm och smart och lejer en flyttfirma för uppdraget? Slipp packa, bära och köra, ta hjälp istället.

När familjen blir större är flyttkaoset värre. Fler rum att tömma och fler saker att packa. Kanske har du en önskan om att vara ute i god tid och hinna rensa igenom allt. Så kommer vardagen ikapp och du inser att du inte ens har börjat packa i tid. Flyttlådor överallt och barnen som plockar upp det du just har packat ner. Frustration, ilska och tårar om vartannat. När din make presenterar idén om att ta hjälp med hela flytten lyfts en sten från dina axlar. Du fokuserar åter på vardagen. Din man berättar att flyttfirman kommer och hjälper dig att packa medan du tar en tur till parken med barnen. På så vis kan du komma hem och mötas av kartonger som står prydligt uppradade.

Hur det går till

Din egen flyttfirma i Linköping kommer som sagt hem till dig och hjälper dig att packa kartonger och montera ner möbler. Därefter packar de en stor flyttbil. De bär ut allt och du behöver inte göra något. Att bära ut den tunga och otympliga soffan med diván, att montera isär sängramen och bära ut resårmadrasserna. Du behöver inte ens stå och se på. Ni tar en mysig stund på stranden och firar flytten med en pizza på kvarterskrogen. När ni kommer hem ser ni precis hur flyttgubbarna stänger bilen och lämnar över nycklarna. De kör bilen till er nya hemstad och ni kan lugnt sätta er på tåget tillsammans och njuta av resan i lugn och ro. Fika i bistron, spela spel och se på en film.

Och när ni kommer fram

När ni kommer fram till ert nya boende har de smidiga flyttgubbarna burit in alla saker i er nya bostad. Sängarna står på plats och ni behöver enbart bädda rent och somna gott - i ert nya hem. Nästa morgon vaknar du upp i ditt eget nya hem. Känslan av att allt gått så smidigt, tacksamhet över att ni hittade en sådan bra flyttfirma och lugnet i att äntligen vara på plats. Du har bestämt dig för att packa ur lådorna själv. När barnen är på förskolan och maken på jobbet kan du i lugn och ro ta en låda i taget.

25 Aug 2020