Inför flytten

När du behöver lämna en perfekt städad bostad

Elementrengöring

När man ska rengöra element, bör man haka av dem från väggen. Det gör man lättast genom att haka av dem från en hake som är monterad på väggen. På så sätt kommer man åt bakom elementen och kan torka helt rent. Sedan torkar man ovanpå och utanpå.

Fönsterrengöring

Fönster rengör man lättast först när hela bostaden är helt tömd. Då har man inga saker i vägen när man ska öppna fönstret. Det är inte svårt att få riktigt rena fönster. Hemligheten bakom detta är att skaffa sig en effektiv fönsterskrapa. Vilket rengöringsmedel som du använder spelar egentligen inte så stor roll, huvudsaken är att du väljer ett miljövänligt rengöringsmedel.

Ugnsrengöring

När du ska rengöra ugnen kan du gott och väl använda en miljövänlig såpa. Tvåla in hela ugnen invändigt med såpan. Värm sedan ugnen till som högst 100 grader, och sänk sedan värmen i ugnen. Låt den svalna. När den är tillräckligt sval, torkar du den helt och hållet invändigt. Svårare än så är det inte att rengöra en ugn.

Kyl- och frysrengöring

När det kommer till kyl- och frysrengöring, är det viktigt att ta bort allt i dem. Frysen måste stängas av och allt vatten som bildas när den frostas av, bör torkas bort. Sedan rengör man dem inuti, ovanpå och utanpå med en ren trasa och diskmedel. Ta bort alla lösa saker och diska dem. När de sedan är torra är det bara att sätta tillbaka dem så är det bara för nästa bostadsägare att sätta på dem igen och fylla dem med det de vill.

Ta ledigt eller anlita flyttstädningsfirma

Alla dessa saker är viktiga att få rengjort på bästa möjliga sätt. När man ska flytta är det viktigaste som man kan göra är att få bostaden så ren som möjligt. Den som ska flytta in i den bör kunna känna att det knappt har bott någon i den. SKa den bli så pass ren, är det viktigt att i princip allt rengörs i bostaden. Ska du göra detta på egen hand, bör man ta ledigt eftersom rengöringen är så pass viktig.

Om du inte vill ta ledigt från jobbet, kan du i stället anlita en flyttstädningsfirma. Välj i så fall en flyttstädningsfirma som ger en nöjd-kund-garanti, då vet du att du inte behöver oroa dig.En flyttstädning kvalificerar sig för Rut-avdraget och du kan sänka priset på flyttstädningen och kan till och med sänka priset ner till hälften, beroende på hur mycket av Rut-advraget som du har utnyttjat under året som du drar av det.

15 Apr 2019