Inför flytten

Måla om innan inflytt

I samband med en flytt så har man ett rent drömläge att genomföra de förändringar man tänkt sig i samband med visningen. Det är få förunnat att kunna köpa en bostad där ingenting behöver göras. Även om allting fungerar så har vi olika smaker och olika tankar gällande exempelvis inredning och färger. Det vi menar är att man ska försöka genomföra dessa planer så snart som möjligt och då helst innan man burit in alla möbler och alla andra saker som ska på plats.

Det gäller framförallt om man ska genomföra något som kräver plats och som riskerar att skada möblerna i fråga. I det här fallet ska vi titta närmare på att måla om, men klara paralleller kan även dras till exempelvis en golvslipning av ett äldre trägolv i Stockholm.

Vi säger Stockholm och det gör vi av en anledning. Dels så sker flest flyttar där och därför kan också fler personer relatera. Dels så är det också i Stockholm som det finns bäst möjligheter att ta hjälp på ett mer professionellt plan och inte behöva så mycket pengar för exempelvis en målare. Något som dels förklaras av den rikstäckande skatterabatten vid namn Rot-avdraget som gör det möjligt att anlita en målare och dra av 30% av den totala arbetskostnaden på deklarationen. Beloppet som det handlar om dras redan på fakturan så man slipper dessutom en massa krångel med att kontakta myndigheter och en massa pappersarbete.

Det andra handlar om konkurrens. Du har - tack vare det stora antalet målare i Stockholm - helt enkelt ett väldigt bra förhandlingsläge. Ta in så många offerter du orkar och du kommer att se en tydlig skillnad i pris. Mer om måleri: https://www.malarestockholm.nu.

Kan ni sköta flyttstädningen på egen hand?

Om ni ska anlita en målare för att måla om i samband med er inflytt så kommer det att innebära att exempelvis flyttstädningen kanske inte behöver ske innan. Det kan ni försöka trycka på för de som säljer bostaden. De kanske är villiga att sänka priset lite om de slipper genomföra en flyttstädning - något som i så fall skulle kunna finansiera den lösning som ofta krävs om man tänkt sig att renovera innan en flytt.

För: var ska ni ställa alla möbler under tiden? Här är magasinering ofta en bra idé och som går att nyttja under kortare perioder - i ert fall kanske en helg, medan er målare arbetar - och som inte kostar så mycket pengar.

Visst, det man helst vill då man flyttar är att komma på plats och börja installera sig i det nya hemmet. Men, troligt är att projekt man tänkt sig skjuts på framtiden - och kanske aldrig blir av. Därför är det ofta bättre att ta tjuren vid hornen direkt och exempelvis måla om medan det ändå är tomt på möbler.

17 Mar 2019