Inför flytten

Hemstädning Stockholm - stora fördelar med professionell städning

Det finns några vanliga missuppfattningar vad gäller hemstädning i Stockholm. En sådan handlar om att det mest är en fråga som rör den mest privilegierade delen av befolkningen och att endast de besuttna i samhället skulle använda sig av tjänsten. Sant är att det, givetvis, är många rika som väljer professionell hemstädning - men lika sant är att de vanligaste användarna är vanliga Svenssons.

För att förstå detta så måste man också se till vad professionell hemstädning i Stockholm för med sig. En familj har ofta stora svårigheter med att få ihop livspusslet. Detta gäller över hela Sverige, men i synnerhet så är det familjer i större städer som har de största problemen.

Bor man i Stockholm så får man räkna med pendling som kräver en massa tid. Utöver detta ska man hinna med att handla, laga mat, skjutsa barnen till träningar, köra till skola och förskola, man ska hinna träna, umgås med vänner och få loss lite kvalitetstid med sin partner. Det är krävande och det ska till en riktigt genomtänkt logistik för att lyckas med allt detta. Genom kvalitativ hemstädning i Stockholm så köper man sig några extra timmar i veckan att lägga på annat. Det handlar inte om lathet eller lättja - det handlar om att få vardagen att flyta på och fungera.

Så väljer du rätt företag för din hemstädning

Det finns emellertid viktiga saker att tänka på i samband med hemstädning i Stockholm. Dels så handlar det om kvalitet på jobbet - du vill givetvis ha ett rent och fräscht hem - men dels så handlar det även om säkerhet. En för dig okänd person ska plötsligt vistas i ditt hem och du måste givetvis känna dig trygg med denna människa. Att välja rätt företag är viktigt och här nedan tänkte vi rada upp några viktiga punkter att basera valet på:

  • Hur flexibla är man? Hemstädning i Stockholm ska ske på dina villkor. Du bestämmer hur ofta du vill ha städat och var det största fokuset ska läggas. Det ska finnas - inom rimliga gränser - en flexibilitet hos företaget du väljer.
  • Trygghet. Hur löser man frågor som rör koder, larm och nycklar? Vad händer om en anställd slutar? Se alltid till att kolla upp dessa saker innan. Att exempelvis samma person städar hos dig vid varje tillfälle är också eftersträvansvärt. Det ger dig en större säkerhet.
  • Ryktet! Det finns bra städföretag i Stockholm som erbjuder fina villkor till sina anställda och som exempelvis har kollektivavtal - men det finns också den raka motsatsen. Även om det kostar några kronor mer att välja det förra alternativet så kommer detta att betala av sig i kvaliteten på jobbet. Tänk även på att läsa på om olika företag innan du bestämmer dig. Se gärna till att ringa referenser innan också. Vem kan på ett bättre sätt ge ett omdöme än en tidigare kund?
  • Avtalet. Se till att kontrollera exempelvis uppsägningstiden innan du skriver under ett avtal där du exempelvis väljer städning på en fast dag varje vecka/månad. Vissa företag har lång uppsägningstid och du vill inte hamna i en situation där du är missnöjd, men måste vänta ut tiden.
9 Nov 2022