Inför flytten

Fördelar med en flyttfirma i Farsta

Har man någon gång flyttat så vet man att det är en sak som tar mycket tid, är ansträngande rent fysiskt, kräver god planering och även involvering av släkt, vänner och bekanta för själva bärandet av bohaget i fråga. Dessutom tillkommer även bokning av transport och det som många upplever som det absolut värsta; nämligen att genomföra en flyttstädning. Det är, helt enkelt, jobbigt att flytta och då detta är något som de allra flesta någon gång i livet också gör så kan alla relatera till detta. Detta gäller alltså om man genomför en flytt på egen hand och inte anlitar en flyttfirma för ändamålet. Många tror att en flyttfirma är väldigt dyr och att det av den anledningen kostar mer än vad det smakar – och visst, en flyttfirma kan vara kostsam men det beror också helt på var i Sverige man bor. Det är nämligen så att det blir billigare att genomföra en flytt med hjälp av en flyttfirma om man bor i Farsta än vad det skulle kosta att flytta exakt samma bohag i exempelvis Mora.

Detta går att spåra till den konkurrens som finns i respektive stad – i Mora kanske det finns en enda flyttfirma medan det i Farsta – tack vare närheten till Stockholm – finns flera hundra. Den flyttfirma som finns i Mora har alltså ett slags monopol där den själv sätter priserna och den flyttfirma i Farsta får istället jobba till ett billigare pris för att följa den nivån som finns i Stockholm. Det är alltså här en klar fördel om man ska anlita en flyttfirma i Farsta än vad det är i Mora och detta syns också på antalet kunder.

Naturligtvis är Stockholm och Farsta större och har fler invånare än vad som finns i Mora – men om man ser till att antalet med flyttar där en flyttfirma involveras så ser man ändå en klar trend; nämligen att det är betydligt vanligare i just Stockholm. Här spelar naturligtvis det billigare priset en stor roll men även andra faktorer ska vävas in och tas i beaktande.

I Farsta får du mer av en flyttfirma

Vi kan här nämna att man genom att anlita en flyttfirma i Farsta slipper oroa sig för trafiken – betydligt större i Stockholm än i Mora – man slipper oroa sig för böter för parkeringar och framförallt; man får mer för sina pengar också. Det är nämligen inte bara priserna som sjunkit då man ska anlita en flyttfirma i Stockholm eller i närliggande områden som Farsta – även tjänsterna som inkluderas i priset har blivit fler.

En flytt i Mora – den dyrare – kanske bara inkluderar själva bärandet och transporten av möblerna, detta medan samma typ av flytt i Farsta även erbjuder hjälp med paketering och i vissa fall även flyttstädning. Man kan alltså i Stockholm och Farsta komma undan med allt man i regel uppfattar som jobbigt med en flytt – till ett billigare pris – om man anlitar en flyttfirma. Det är ingen lyx längre utan en väldigt nödvändig tjänst som väldigt många anser som direkt oumbärlig.

15 Apr 2017