Inför flytten

Flyttstädning ingår i din flytt

Det kan vara värt att poängtera en sak som många verkar ha glömt i samband med att man flyttar: du måste städa efter dig. Kort och gott; efter att du bokat din bil, efter att du packat alla dina saker, efter att du burit dessa och transporterat dem till din nya bostad så måste – hur jobbigt det än må vara och hur trött du än är – återvända till din gamla bostad för att genomföra en flyttstädning. Att det kan kännas daterat och som en slags relik från förr spelar ingen roll – så länge du inte slutit något annat avtal med de som ska flytta in i din gamla bostad så är en flyttstädning, utan undantag, alltid obligatorisk.

Vi kan vända på saken för att du ska inse vikten av en flyttstädning och där vi säger att du just köpt din drömbostad i Göteborg; efter en tuff budgivning så har du äntligen fått skriva på kontraktet och då dagen för flytt äntligen kommit så står du förväntansfull utanför porten, sätter nyckeln i cylindern, vrider om, öppnar och möts av ett – fullständigt kaos.

På golvet ligger stora dammråttor, då du öppnar kylen så finns mat kvar och då du tittar i spisen så ligger där rester från en middag lagad för flera veckor sedan. Skulle detta kännas roligt och skulle du få en bra känsla av din nya bostad? Förmodligen inte och där har vi själva kärnan i varför en flyttstädning är så viktig.

Du kan anlita en städfirma billigt

Det finns dessutom ingen anledning att utföra projektet själv. Känner du att du att du inte kommer att hinna – något som är vanligt i samband med en flytt; att den drar ut på tiden är snarare en regel än ett undantag – eller inte orka så finns det billig professionell städhjälp att anlita. Oavsett om du bor i Göteborg, Kiruna eller i Stockholm.

Att vi säger billig flyttstädning har nämligen att göra med den generösa skattesubvention som erbjuds inom hushållsnära tjänster och där flyttstädning inkluderas. Du kan således använda rut-avdraget – som det kallas – och dra av trettio procent av den totala arbetskostnaden på din deklaration och få tillbaka summan på din skatt. Krångligt pappersarbete? Nej, ofta är beloppet redan draget på den faktura du får av städföretaget du anlitat.

7 Jun 2017