Inför flytten

Få hjälp med flyttstädning

Att flytta är en stressfull tid i ditt liv, och det finns mycket som du måste fixa med både flytten, men också städningen. Det är därför värt att anställa en städfirma för flyttstädning.

Flyttstädning är både tidskrävande och det är viktigt att det blir rätt redan från början med städningen. Om flyttstädningen inte blir utfört på ett korrekt sätt finns det risk att du måste betala en avgift för att den ska bli utfört igen. Flyttstädning är dessutom väldigt tidskrävande och det är svårt att ticka alla boxar som krävs för att städningen ska bli godkänd. Att städningen blir rätt är speciellt viktigt om du ska lämna en bostadsrätt. Det kommer då att finnas höga krav på att städningen måste vara perfekt. Alla hörn i hela byggnaden måste städas till en hög kvalitet. Det är då bäst att anställa en städfirma med goda referenser för att göra detta åt dig. Du kan fokusera på viktigare saker - som ditt nya hem.

Vad ingår i en flyttstädning?

I en flyttstädning ingår städningen av hela huset eller lägenheten. Olika firmor erbjuder däremot olika tjänster när det kommer till vad som ingår i priset, så det är bäst att alltid kolla upp detta noggrant innan du anställer en firma. Vissa firmor tar till exempel extra betalt för tjänster som fönsterputsning.

I en flyttstädning ingår bland annat:

  • Städning av alla rum i huset
  • Städning av kyl och frys
  • Städning av ung
  • Fönsterputsning
  • Avtorkning av dörrar och väggar
  • Rengöring av element
  • Våttorkning av golv

Detta är bara några av de tjänster som kan ingå i flyttstädning. Det bästa är att kontrollera med firman vad som ingår i deras offert. Be alltid om ett flertal offerter från olika firmor innan du väljer firman för dig. För att hitta den bästa firman är det viktigt att kolla igenom tidigare omdömen från tidigare kunder. Glöm inte heller bort att anställa flyttfirman i tid, minst 30 dagar i förtid vill du vara ute.

Gäller RUT-avdraget för flyttstädning?

Ja, du kan använda RUT-avdraget när du anställer en städfirma för flyttstädning. RUT-avdraget är ett skatteavdrag som gäller för privatpersoner, så om du är en privatperson i behov av flyttstädning gäller RUT-avdraget. För att få RUT-avdraget måste du vara över 18 år gammal och betala skatt. RUT står för Rengöring, underhåll och tvätt och är ett skatteavdrag på hushållsnära tjänster. Avdraget gäller på 50 % på arbetskostnaden. För att kunna använda RUT-avdraget för tjänsterna måste firman dock betala F-skatt.

19 May 2020