Inför flytten

Få hjälp med flytten

Att flytta är stressigt. Det finns så mycket som du måste hinna med - packa ihop hela ditt liv, men även hantera själva flytten. Att anställa en flyttfirma kommer att göra detta enklare för dig.

Svenskar flyttar generellt runt 10 gånger i sitt liv, och de flesta har någon gång varit i en situation då de måste packa ihop alla sina ägodelar för att flytta till en ny byggnad. Att flytta för med sig mycket stress med alla måsten som behöver uppfyllas. Låt inte flytten bli allt för stressigt för dig, utan anställ en flyttfirma som kan ta över en del av arbetet. En flyttfirma sköter flytten åt dig, så du behöver inte längre be familj och vänner om hjälp eller hyra en bil. Flyttfirman sköter detta och packar ihop alla dina ägodelar och tar dem till ditt nya hem. Du kan istället fokusera på att städa, eller varför inte anställa en städfirma för att sköta även detta? Möjligheterna är många.

Hela flytten eller delar av flytten

En flyttfirma kan hjälpa dig med hela flytten eller enbart delar av flytten - det är helt upp till dig. Det finns flyttfirmor som hjälper dig att packa ihop hela ditt hem och ser till att allt blir packat på ett säkert sätt. De packar ihop alla möbler och hjälper dig att packa ner dina ömtåligaste föremål. Du kan självklart välja att göra detta själv, men en flyttfirma kan göra det så mycket enklare för dig. Istället kan du lägga ditt fokus på viktigare saker, som att planera hur du ska dekorera ditt nya hem eller vilka tapeter du vill ha i vardagsrummet. Du behöver heller inte oroa dig för något eftersom en flyttfirma lämnar en försäkring på jobbet och har erfarenhet av att hantera ömtåliga föremål och möbler.

Hur hittar jag rätt flyttfirma?

Innan du bokar flytthjälp är det värt att jämföra flera olika firmor och de tjänster som de erbjuder sina kunder. De flesta professionella firmor erbjuder en kostnadsfri offert. Om du ber om några olika offerter får du möjlighet att jämföra deras priser och tjänster. Ett annat tips är att alltid kolla på recensioner från deras tidigare kunder, samt att fråga vänner och familj om de kan rekommendera någon firma de själva använt sig av. Kom också ihåg att boka firman i tid inför din flytt, speciellt om du planerar att flytta under sommaren eller helger som är mer populära att flytta på.

Läs mer om flytthjälp och relaterade tjänster hos Flyttfirma Peter Åkare.

23 Jul 2020