Inför flytten

En resa till vikingatiden

Det är tid för att hämta kraft och njuta av nära och kära. Efter ledigheten ska man ha samlat kraft för att orka ta sig an livets spännande utmaningar ännu en gång, med ett leende på läpparna.

Ta en titt på närområdet, där finns säkert massor att göra och uppleva. Bor man i Stockholmsområdet finns massor av vackra platser att besöka, vare sig man vill ha kultur, salta bad eller naturupplevelser som man kommer att minnas länge efter att man börjat jobba igen. Man har dessutom tid att landa igen eftersom resan inte varit så lång och tiden räcker därför också till mera. För att inte tala om det positiva man skänker miljön, då mindre avgaser släpps ut. Varför inte ta tåget om man bor lite längre bort? Det är ett mysigt sätt att resa när möjligheten ges.

Från asatro till kristendom

Täby ligger ca 15 km utanför Stockholm stad, så skulle man mot all förmodan få storstadsabstinens så är det lätt att lösa. Men tycker man om historia kan man nog inte slita sig från platsen. Täby har gamla anor som härstammar ända tillbaka till vikingatiden. Det är därför inte utan anledning som området kallas för runriket. Täby bjuder nämligen på fler runinskrifter än någon annanstans i världen. Ta del av historien om den starka och inflytelserika kvinnan Estrids liv, urmodern i släkten Jarlabank. Hon och de andra ortsborna var de första som gick över från asatro till kristendom. Så är man intresserad att vikingatiden, religion, och allt spännande som hände då så är Täby definitivt en plats att besöka. På sommaren kan man få uppleva en sällsam resa på sjön i en riktig vikingabåt. Ett hett tips är att besöka den årliga vikingafestivalen.

En vacker plats att bo på

Här kan man verkligen känna historiens vingslag och samtidigt njuta av alla nymodigheter som finns. Täby är en plats som man inte bara bör besöka under semestern utan kanske även bosätta sig på. Här finns kulturskolor som inspirerar till spännande ideer. Och gillar man att tillbringa tid utomhus finns massor att göra. Vad sägs om att ta några längder i ortens simhall eller prova balansen på nya skridskor i ishallen? Här finns lekparker och grönområden. Badplatser och vandringsleder. Ja, här finns massor med aktiviteter att prova på. Så om du är i flyttankar så kanske Täby vore något? Isåfall det är dags att ringa en Flyttfirma i just Täby och göra slag i saken. Söker du en flyttfirma så tipsar vi dig att besöka denna sida: https://www.flyttfirmatäby.se

18 Aug 2020