Inför flytten

En flyttfirma skräddarsyr flyttpaket efter varje kunds behov

I en stressad tid kan det kännas övermäktig att flytta. Att anlita en flyttfirma i Borås kan bli räddningen, som gör att fokus hamnar på allt det positiva, i den nystart som en flytt innebär.

Att bo på översta våningen i ett hus utan hiss, känns aldrig så besvärande som när hela bohaget ska förflyttas upp eller ned genom trapphuset. Måste soffan skruvas isär för att komma in genom dörrhålet i nya lägenheten? Är pianot så tungt att det krävs en armé för att flytta det? Det finns hjälp att tillgå. En flyttfirma i Borås har som uppgift är att utföra just det kunden finner stressande och besvärande med flytten. Någon kan ha svårt att få tiden och lusten att räcka till, för att varsamt packa porslin och glas i bubbelplast. Någon annans livssituation kanske kräver en helhetslösning som innefattar allt från demontering av möbler, packning och transport. En tredje önskar endast hjälp med att flytta något enstaka tungt objekt. Varje flytt är olika. Det finns många olika lösningar och de anpassas efter kundens önskemål.

två män flyttar kartonger

Att flytta är en process som kräver planering, tid och ork.

Det är mycket att tänka på inför flytten. Smarta checklistor hittar man lätt på internet. Flyttfirman kan hjälpa till med allt från början av planeringsstadiet, till det att alla tillhörigheter är på plats i nya bostaden eller lokalen. För att skydda ägodelarna när man packar, är det viktigt att vara generös med packmaterial som t.ex. silkespapper, skumplast och bubbelplast. Antingen packar kunden själv sina ägodelar, i lådor som går att beställa från flyttfirman, eller så överlåter man packningen till proffsen. Speciellt äldre och värdefulla föremål kan det vara en god idé att överlämna till flyttfirman att packa. När allt är flyttat till nya bostaden, väntar städning av den gamla. För att undvika anmärkning och eventuell straffavgift måste städningen utföras mycket noggrant. Många flyttfirmor har flyttstädning som tilläggstjänst. Det kan kännas skönt att slippa just städmomentet och istället fokusera på att få ordning i den nya bostaden.

Det ska kännas säkert och tryggt att anlita en flyttfirma

Flyttfirman är expert på sitt område och de har koll på hur kundens tillhörigheter på bästa och säkrast sätt paketeras och transporteras från punkt A till B. Om olyckan ändå skulle vara framme är allt försäkrat genom flyttfirman. En flyttfirma i Borås har utbildad och erfaren personal som snabbt och enkelt tar hand om problem som kan uppstå längs vägen.

6 Mar 2020