Inför flytten

Dela upp din flytt i delar och få bättre resultat

De flesta som flyttar hamnar i en onödigt pressad situation. Detta som en följd av att man har planerat sin flytt för dåligt och därmed också tvingas stressa för att hinna. Ofta handlar det om att man har en helg på sig att flytta. Själva flytten dock; den ska ske på lördagen där man har några enstaka timmar på sig då det är under dessa man hyrt sitt transportmedel.

Det skapar en stress och om man bor i exempelvis Stockholm så kommer externa saker såsom trafiken också spela en roll i huruvida man hinner eller inte. Det finns många exempel på där en flyttande familj i Stockholm fastnat i en bilkö och tvingats ringa till bensinstationen för att förlänga hyrtiden - det kan i det fallet handla om flertalet hundralappar. Pengar man skulle kunna lägga på annat, men det är också något som vi ska återkomma till senare.

Så kan du få en enklare flytt framför dig

Vi menar att många kan göra sina flyttar smidigare genom att tänka på den i mindre delar. Låt oss titta närmare på hur vi tänker genom att rada upp några punkter:

  • Packa i god tid. Hur svårt kan det vara att packa in alla saker i kartonger? Så tänker många, och det är också där man börjat sitt misslyckande. Det tar tid att packa. Räkna med en kväll bara för att lägga tidningspapper runt allt porslin. Dessutom så handlar det om att packa rätt också. Tunga saker i botten och lättare ovanpå. Det många gör - fyller kartonger till bredden och hela vägen upp - är inte bara dumt; det ökar skaderisken också. Hur många ryggskott som kommit av detta vågar vi inte ens gissa. För att en flytt ska fungera så bör man packa under veckan som föregår flyttens datum.
  • Mät, prova och skruva isär. Är det säkert att din stora soffa kan komma igenom den där trånga passagen? Ja, det kom ju in. Så tänker en del, men man glömmer gärna att soffan ifråga monterades ihop inne i lägenheten. Så, nej - soffan kommer förmodligen inte att gå att pressa igenom eller trycka in i hissen. Det kan inte komma som någon överraskning. Se till att skruva isär alla större möbler innan - och se till att hålla reda på skruvarna. Mät gärna passager och annat för att vara säker på att även mellanstora möbler kommer att få plats.
  • Planera för flyttstädning. All tid som går ut i onödan kommer att drabba er flyttstädning. Denna måste göras - ovillkorligt. Om ni missköter er flyttstädning så kan ni få ekonomiska krav på er från de nya ägarna i Stockholm. Se till att antingen avsätta tid eller pengar för er flyttstädning.

Betala en städfirma för er flyttstädning

Pengarna som många får lägga på att hyra släpvagnen några timmar extra borde istället läggas på professionell flyttstädning. Det är det bästa rådet vi kan ge då det kommer till en mer bekväm flytt.

Det är jobbigt att flytta - men att städa ur den gamla bostaden är ännu värre. Det gör att det nästan alltid är värt att betala någon tusenlapp för en städfirma. Tack vare rut-avdraget så kostar det sällan mer än så.

Städhuset är en städfirma i Stockholm som har stor erfarenhet av flyttstädningar.

29 Nov 2018