Inför flytten

Checklista när du ska flytta

Ska du flytta? Bor du i Södertälje och behöver komma i kontakt med en flyttfirma i Södertälje? Det brukar vara många olika saker som man behöver komma ihåg att ordna med när man ska flytta. Ofta är det de små sakerna som får stryka på foten och sedan måste man stressa för att ordna med de sista sakerna. Då kan det vara bra att ha en checklista som man bockar av inför hela flytten. Här presenterar vi en som det kan vara bra att tänka på innan en flytt.

1. Boka flyttbil eller flyttfirma

Det allra viktigaste och bästa är att boka en flyttfirma så snart som du kan. Det är nämligen många som vill flytta ungefär samtidigt som du. Många vill inte ha dubbla kostnader för boenden och de flesta betalar ju i slutet av månaden för sitt boende. De flesta vill alltså flytta under samma period. 

2. Boka flyttstädning med en städfirma

Bästa sättet att inte glömma flyttstädningen är att boka in en städfirma som kommer och gör flyttstädningen åt dig. På så sätt behöver du inte oroa dig över det. Får du en städfirma som kommer och gör flyttstädningen åt dig, se till att anlita en som har nöjd-kund-garanti. Utan den vet du inte om du kan lita på dem eller ej.

3. Börja packa i tid

När du har bokat flyttfirma, eller flyttbil och städfirma för flyttstädningen, då kan du börja packa så snart som möjligt. Det är bättre att vara ute i för god tid med packningen än att vara ute för sent med packningen. Dessutom bör du tänka på att det nästan alltid tar mer tid att packa än vad man tror. Det ryms många undanstuvade saker i garderober, garage och förråd än  vad man tror.

4. Töm frys och kyl

Se till att tömma frys och kyl. Hittar man mängder med glass i frysen som behöver ätas upp, brukar det inte vara några problem, det brukar vara värre med kött och fisk som behöver flyttas eller ätas upp eller slängas. Gör det i god tid så du slipper slänga en massa mat. Om inte annat så är det oekonomiskt.

5. Ge nycklar till både flyttfirma och städfirma

Kom ihåg att ge nycklarna till både flyttfirma som ska kunna komma in i den nya bostaden, och städfirman som ska kunna komma in i den gamla bostaden och flyttstäda.

6. Dra av på Rut-avdrag för flyttfirma och städfirma

Till sist; du vet väl att du kan dra av på Rut-advraget för hela flytten och flyttstädningen? Så mycket som 75.000 kronor får du dra av som mest, per år och per person. Lycka till!

5 Apr 2019