Inför flytten

Bekymra dig inte om transporten

Ska du flytta och vet inte än vad du ska flytta sakerna i? Alla har inte tillgång till bil och släp. Anlitar du en flyttfirma slipper du tänka på transporten och behöver inte heller bära något.

Det finns många anledningar till varför man bör anlita en flyttfirma om man ska flytta. Det underlättar inte bara din flytt utan gör den dessutom tryggare. De som arbetar i ett flyttföretag blir upplärda hur de ska bära de olika sakerna. De kan bära allt från det lilla till det stora, och har du något väldigt stort kan det behövas mer personal.

Spara på din kropp

De flesta av oss vet hur tungt det är att flytta, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Men den fysiska biten går det att underlätta. Flyttfirman bär alla dina saker till transporten, det du behöver göra är att lägga sakerna i kartonger. Köksbord, soffa, säng allt du kan tänka dig bär de ut. De bär även sedan in det på det nya stället. Du slipper också tänka på hur allt ska transporteras. Deras transportbilar är anpassade för att frakta varor. De är även säkra att frakta ömtåliga saker i. Givetvis kan saker ändå gå fel, men ett bra företag har en försäkring som täcker det mesta. Mer om det längre ner. Så både deras bil och personal är lämpliga för att transportera saker, vilket gör att dina tillhörigheter inte kan få en tryggare flytt. Har du någon väldigt tung eller besvärlig sak som ska flyttas bör du prata med dem om det i förväg eftersom det kan medföra extra utgifter.

Vem ska du välja?

Nu kommer den svåra delen, att välja företag. Det behöver inte vara jättesvårt, det gäller bara att hitta rätt. Du hittar rätt genom att söka efter det, så fråga dina bekanta om de har använt sig av någon. När du letar företag så bör du välja ut några olika du är intresserad av. Ring och fråga om offert, och i den offerten vill du helst att allt ska ingå. Har du några specifika önskemål bör du ta upp dem också. De flesta företag har försäkring, och detta är något du bör försäkra dig om att de har. Så innan du bokar, fråga om de har försäkring, för om olyckan är framme ska dina saker täckas av deras försäkring. Denna försäkring ska gälla både då de bär sakerna från och till hemmet och under själva transporten. Läs mer om flyttfirma på denna sajt: https://www.flyttfirmalidingö.se 

4 Nov 2020