Inför flytten

Att tänka på vid magasinering

När man ska flytta eller renovera behöver man ibland någonstans att förvara sina saker för en kortare eller längre period. Flyttar man inom Stockholm och har ett glapp mellan utflyttnings- och inflyttningsdatum är det bra att kunna magasinera sakerna ordentligt. Många företag i Stockholm erbjuder större och mindre förråd för magasinering, antingen som självmagasinering i en förrådsanläggning, eller, som vi också ska se, förvaring i container eller mobil magasinering.

Hur mycket plats behöver du?

När du ska beräkna hur mycket förrådsyta du behöver ska du inte bara tänka golvyta utan även räkna på höjden. Här handlar det inte om möblering utan om at på smartast sätt pussla in så mycket du kan på så liten yta som möjligt. Det går alltid än mer än man först kan tro i ett förråd. Har du packat i flyttkartonger är det en fördel då det lätt går att beräkna hur många som kan staplas på bredden och höjden. Men med en tumstock tar du lätt måtten även på övrigt bohag. Har du en stor dubbelsäng har du ju till exempel genast ett minimimått för förrådsbredd, när du förvarar den ställer du den sedan givetvis på höjden. Genom att vrida och vända och räkna kan du spara mycket pengar på att hyra ett så litet förråd som möjligt.

Självmagasinering

Självmagasinering, eller self-storage, är den vanligaste formen av förrådsuthyrning i Stockholm och andra storstäder. Här hyr man förråd i en bevakad, tempererad anläggning helt och hållet byggd för magasinering. Som kund har du alltid tillgång till ditt förråd och kan hämta och lämna saker som du behagar. Storleken på förråden varierar stort och du kommer lätt att kunna hitta ett förråd som passar dig perfekt. Jämför gärna priser mellan olika uthyrningsföretag, ofta har de olika fördelar prismässigt och försök att hitta det förmånligaste erbjudandet för just din magasinering.

Magasinering i container

Om du vill slippa köra iväg dina saker, exempelvis om ni ska renovera huset eller har bohag som ni inte kan ha i huset men ändå vill ha nära tillgång till, kan containermagasinering vara en lösning. En isolerad container avsedd för magasinering är en utmärkt förrådslösning. Du får containern levererad till din tomt och har den där så länge du vill. Du packar och lastar ur den som du behagar och när du inte behöver den längre så får du den hämtad. Mycket praktiskt.

Magasinering på hjul

Om du inte har en tomt är mobil magasinering en smart lösning för dig som saknar bil eller vill slippa krånglet med att hyra lastbil. Ett mobilt förråd är en slags större släpkärra avsedd för magasinering, som körs hem till dig, packas och sedan körs iväg till ett säkert förvaringsutrymme på en parkering eller i ett garage. Dessa anläggningar är lika inbrottssäkra som en självmagasineringsanläggning, däremot kan du inte själv komma åt dina saker lika enkelt. Men har du saker du vet att du inte kommer att behöva på ett tag är det en utmärkt lösning.

4 Dec 2017