Inför flytten

Att flytta behöver inte vara jobbigt

Planerar du att flytta? Då finns det verkligen mycket som du måste tänka på. Vill du slippa stressen själv? Då passar det bra att anlita en flyttfirma i närheten som kan fixa allt åt dig.

När det är dags att tömma hela huset och allt känns jobbigt och tungt, då kan man låta arbetet falla i någon annans händer. Allt du behöver göra själv är att packa lådorna. Resten sköter firman, från kartong till soffa. Även om du skulle ha något extra stort eller otympligt så kan firman lösa det åt dig. Du måste dock först prata med flyttfirman om det så du inte åker på stora extra kostnader. Så släpp stressen och låt arbetarna göra jobbet.

Vad kan en flyttfirma göra för dig?

En flyttfirma bär in allt från minsta kartong till ja, det största du kan tänka dig. De flyttar sakerna från dörr till dörr, givetvis där du väljer att de ska ställas. Vissa kräver inte att du är på plats medans firman är där, utan du kan göra annat under tiden de jobbar i ditt hem.

Du behöver inte heller oroa dig för om bilen orkar dra flyttlasset, eller om det håller sig inom ditt körkorts viktgränser. De har en egen bil som de använder sig av, anpassad för att flytta bohag. Personerna som jobbar med detta har ofta lång erfarenhet samt är upplärda i hur de ska bära även de ömtåligaste sakerna. Att flytta t ex ett piano är inget problem för firman, utan det fixar de lätt.

Vem ska du välja?

När du väljer flyttfirma i Vasastan finns det många aspekter som spelar in. Du vill fråga om prisoffert, men även veta hur firman har det med försäkringar. Att de har försäkring är väldigt viktigt då du vill att dina saker ska vara försäkrade om olyckan skulle vara framme. De flesta har försäkring och då gäller den i regel från dörr till dörr. Att få en personlig uppfattning är också bra, de ska trots allt vara i ert hem och ha hand om era personliga saker.

RUT-avdraget är något man kan få göra när man anlitar en flyttfirma. Det ger dig en viss procents avdrag på den totala kostnaden. Även detta bör du rådfråga firman om. Det är inte fel att vara kräsen när du väljer vem som ska få jobbet, du vill ha någon som hjälper dig ta bort din stress och inte gör den värre.

21 Sep 2020